Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Листопад 2015 11:19

Лікарі Києва стурбовані – у столиці бушує гепатит А

Rate this item
(0 votes)

Столичні медики б’ють на сполох — за їхніми даними, в Києві почастішали випадки гепатиту А. За останні 8 років ці показники захворюваності вважаються найвищими. Як повідомила СЕС м. Київ, торік кияни в аналогічний період року хворіли значно менше: 263 випадки порівняно із 367.
Головлікар Київської СЕС Олег Рубан заявив, що показник гепатиту А в столиці перевищив показник захворюваності по країні у 2,3 разу лише за 9 місяців. Подібна ситуація була зафіксована у 2006 році. Незважаючи на загрозливу, здавалося б, статистику, медики запевняють, що такі підйоми захворюваності є звичними, оскільки будь-який епідемічний процес — циклічний.

Як заявляють лікарі, 95% випадків гепатиту А виникають у результаті передачі вірусу оральним і фекальним шляхом: при вживанні брудної води, немитих фруктів, контакті з брудними руками.
Заразитися гепатитом А можна будь-яким побутовим способом, а також контактуючи з хворим без необхідних заходів профілактики. Щоб уникнути зараження гепатитом А, медики радять частіше мити руки, користуватися дезінфікуючими серветками і спреями, рідше перекушувати на ходу, не купувати їжі у вуличних кіосках, а також дотримуватися особистої гігієни.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».