Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Сiчень 2015 21:17

Неврологи радять: мозку потрібні щоденні тренування

Rate this item
(0 votes)

Щоб мозок людини тривалий час зберігав свої пізнавальні здібності, треба протягом усього життя дотримуватися нескладних правил, твердять провідні фахівці Массачусетського технологічного інституту і Гарвардської медичної школи (США).
Першою умовою є правильний раціон харчування. Дієта повинна бути збалансованою і здоровою, що забезпечує організм усіма необхідними вітамінами і мінералами. Для хорошої функціональності мозку і поліпшення пам’яті дуже важливі фолієва кислота (В9) і вітаміни Е і В12.
Для когнітивного здоров’я людського мозку також необхідний повноцінний сон. Під час сну відбуваються складні біологічні нейронні процеси й обробка отриманої нової інформації. Тому людина повинна забезпечити собі 7 або 8 годин на добу спокійного і міцного сну. Це є другою важливою умовою підтримки мозкових функцій у здоровому стані до самої старості.


Ще одне правило — це необхідність фізичного тренування тіла, мінімум три рази на тиждень по півгодини. При цьому мозок людини так само потребує тренування. Медики радять щодня вирішувати будь-які завдання на логіку або вивчати іноземну мову, по можливості давати мозку нові завдання.
Дотримуючись протягом усього життя цих правил, людина може запобігти деяким віковим захворюванням, які діють на мозкові функції, а також уникнути багатьох розумових проблем.
Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».