Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 06 Сiчень 2015 20:37

Діагностика за язиком

Rate this item
(1 Vote)

Індійські науковці з коледжу Раджалакшмі розробили унікальну методику діагностики різних захворювань на підставі досліджень язика.
По тому, який вигляд має язик — якого він кольору, яка у нього текстура, наскільки він м’який або грубий — учені визначають наявність близько чотирнадцяти різних захворювань. Подібного виду діагностика, як вважають її творці, економить кошти, оскільки не вимагає ні додаткового дорогого обладнання, ні будь-яких грошових вкладень.
Наприклад, якщо на язиці є горбки, це означає, що в організмі нестача вітаміну В12, а також заліза. Ця ж ознака може свідчити про наявність анемії. Якщо язик злегка чорний, отже, людина або довго приймала антибіотики, або у неї ВІЛ. Пацієнт із сифілісом має на язиці поздовжні борозенки, а в тих, у кого коліт або хвороба Крона, на язиці з’являються виразки.
При наявності або відсутності інших симптомів того чи іншого захворювання лікар може визначати недугу. У підсумку йому легше діагностувати такі захворювання, як бронхіт, синусит, грип, астму, алергію, стрептококову інфекцію, дивертикуліт, харчове отруєння, набряк легенів тощо.

РАК — ОДНЕ З НАЙДАВНІШИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Отримані чергові докази того, що рак є одним із найстаріших захворювань на нашій планеті: археологи розкопали залишки стародавньої людини, на кістках якої є сліди онкологічного захворювання.
Коли кістки древньої людини були більш глибоко вивчені канадськими вченими, вдалося визначити, що людина за життя мала злоякісну пухлину. Причому розвинену настільки, що вона уразила її кістки.
Чоловік років 35—45ти (точніше встановити не вдалося) помер у п’ятому столітті до н. е. поблизу річки Ангари в Росії. Його кістки, що збереглися донині, мали дивні борозенки — було схоже, ніби їх погризли комахи. До проведення радіографічного аналізу вчені не могли зрозуміти, в чому причина такого «ефекту». Утім, аналіз засвідчив наявність у кістковій тканині ще за життя чоловіка карциноми з метастазами. Це підтверджує наявність у нього ракового захворювання.
Учені не можуть сказати, чи з цієї причини померла древня людина. Можливо, її смерть спричинила якась інша подія.


ПРІСНА ВОДА ЯК АНТИДЕПРЕСАНТ

Як повідомляють провідні фахівці, вони змогли з’ясувати, що між властивостями прісної води і кількістю пацієнтів з діагнозом «клінічна депресія» є певний взаємозв’язок.
Ученими встановлено, що «важка» рідина здатна чинити на людину вплив, подібний до дії антидепресанта. За даними фахівців, до 2020 року однією з основних причин непрацездатності населення стане стан клінічної депресії. До того ж він може зайняти друге місце в цьому «рейтингу». Отже, пошук ефективного методу боротьби з цим захворюванням стає більш пріоритетним.
Дослідження вчених були спрямовані на пошуки взаємозв’язку між випадками діагностування психологічних розладів і дейтерієм. При цьому дослідники спиралися на географічну статистику, що стосується окремих штатів Америки.
Результат дослідження засвідчив, що прісна вода за всіма показниками підходить для лікування пацієнтів із депресією. Крім того, завдяки лабораторним випробуванням, у фахівців з’явилася можливість досконально вивчити всі властивості, які має ця рідина.
Також наголошується, що клінічні випробування проводили на гризунах. З’ясувалося, що тварини, які вживали воду з низьким умістом дейтерію, були менше схильні до появи порушень у роботі нервової системи.
Підготував Ярослав ЩЛАПАК,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».