Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 27, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Сiчень 2015 11:25

Цирк нашого дитинства

Rate this item
(0 votes)

На­пев­не, у ди­тин­стві най­кра­щим із мис­тецтв ми вва­жа­ли цирк. Став­ши до­рос­ли­ми, са­ме у ньо­му змо­же­мо зно­ву від­чу­ти се­бе діть­ми. Тіль­ки тут зав­жди сер­йоз­ні чо­ло­ві­ки та по­важ­ні жін­ки не стри­му­ють смі­ху від ви­ті­вок ку­мед­них кло­унів. Са­ме в цир­ку зга­дую­ть­ся ди­тя­чі мрії ста­ти смі­ли­вим ак­ро­ба­том чи вір­ту­оз­ним жон­гле­ром.

Можливо, хтось із циркових шанувальників уявляв себе повітряним гімнастом, що літає як птах під куполом цирку, чи неперевершеним еквілібристом. Найсміливіші мріяли бути безстрашними дресирувальниками смугастих тигрів, гривастих левів.
Найвідданіші прихильники циркової справи змогли реалізувати свої дитячі мрії. Навчились їздити верхи на коні, стали першокласними акробатами, змогли підкорити силу земного тяжіння. І тепер демонструють свої таланти у новій програмі Національного цирку України «Цирк нашого дитинства».
Ця програма випромінює позитивні емоції, дозволяє пережити потаємні дитячі бажання знову. Дарує подорож у минуле, коли дерева були великими, а похід до цирку сповнював маленьке серце надіями і передчуттям зустрічі зі справжнім дивом.


Акробати на роликах Ольга та Олександр Амподістови обов’язково піднімуть настрій кожному глядачу своїми запальними танцями й складними акробатичними номерами, а кульмінацією виступу буде танець при тьмяному світлі.
Повітряна гімнастка Юлія Стеценко приголомшуватиме своєю граціозною майстерністю та запаморочливими трюками під самим куполом. В її номері поєднана ніжність і стрімкість польоту. Саме це і надає її виступу особливого шарму.
Чи давно ви бували у фотоательє? А у мавпячому бували? Якщо ні, то цирк запрошує. Ерудовані маленькі мавпочки дуже люблять глядачів. І їх не бентежать бурхливі оплески під час виконання чергового кульбіту. Вправні «артистки» ходитимуть на передніх лапах, жонглюватимуть різними предметами, підніматимуться майже під купол на срібній кулі під яскравими променями прожектора. Ну і, звичайно, зі своїми наставниками Людмилою та Юрієм Грошевими зроблять чудове фото на згадку.
Музична ексцентрика Михайла Значені та Олега Мустіяцу — це чудові музичні пародії на сучасні та популярні мелодії, які виконуються на підручних побутових інструментах. Дуже цікавий жанр циркового мистецтва. З його допомогою можна дізнатися, на що здатні господарські предмети та які музичні шедеври вони можуть награвати. Цей номер неодмінно сподобається публіці.
Складний та унікальний «Еквілібр» виконає чарівна Ольга Амподістова. Він вимагає від артистки великої фізичної підготовки, адже майже весь час їй доводиться виконувати складні стійки на руках. Красиво та пластично циркачка справиться зі своїм завданням.
Представники циркових династій Юлія Стеценко-Ярова та Віктор Яров створили неперевершений номер, що став сенсацією. Безстрашні артисти вражатимуть публіку блискучою майстерністю. Трюки, які вони виконають за допомогою довгих палиць, дуже небезпечні. Але глядачам хвилюватися не варто — у них усе під контролем. Виконавці демонструватимуть свою сміливість та силу духу.
Олег Рибченко та його команда кожного сезону вражають любителів циркового мистецтва новинками. Цього разу вони стали веселими пожежниками, які мають гарну фізичну підготовку і добре знають правила поведінки з вогнем.
Українська господиня Юлія Козирєва має все у своєму хазяйстві, і підкуповувати її черговими штучками не варто. Залицяльник наважився завоювати красуню соболиним капелюшком, дорогим комірцем із песця, муфточкою і навіть шубою з норки. Але навіщо їй усе це? Адже такої великої кількості екзотичних тварин, як у Юлії, ви не зустрінете у жодному цирковому номері! Тут колючі дикобрази, скунси, лисиці, мавпи, поні, лами, камерунські кози, дикий кабан, єноти.
Національний цирк України справді може пишатися своїми дресирувальниками хижих тварин. Хоча лише п’ять років тому вони вперше стали до самостійної роботи, але змогли досягти чималих успіхів у цирковій справі. Без смугастих тигрів і гривастих левів просто неможливо уявити собі класичний цирк та сповна насолодитися всіма привілеями циркового мистецтва.
З гордістю можемо вважати атракціон із хижаками Юлії та Миколи Козирєвих одним із найкращих в світі. Саме у ньому можна одночасно побачити таке розмаїття хижих тварин в одній клітці. Відразу на манеж виходять тигри двох видів — бенгальські та уссурійські — разом із царями тварин — африканськими левами. У тваринному світі таке поєднання просто неможливе. Глядачі побачать красиве танго з левицею, стрибки смугастих кицьок через палаючі кільця, поцілунок дресирувальниці з левом.
Акробати на моноциклі під керівництвом Віталія Кучеренка неодмінно полоскочуть нерви та додадуть трішки адреналіну публіці. Їх неймовірні трюки триматимуть глядачів у напрузі впродовж усього номера. А весь час любителів цирку розважатимуть бронзові призери Міжнародного циркового фестивалю в Монте-Карло комік-тріо «ЕКІ ВОКІ» — симпатичні, елегантні, смішні, оригінальні.
Олена КОСЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».