Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Жовтень 2019 14:05

Ріб'ячий жир і вітамін D – відмінний засіб від раку і серцевих нападів

Rate this item
(0 votes)

Проведені клінічні випробування показали, що вітамін D й омега-3 жирні кислоти допомагають захистити від смертності від раку та інфаркту міокарда.

Хоча результати на сьогоднішній день були неоднозначними, але вони демонструють надію на деякі властивості, підтверджені оновленим метааналізом. Останні з них були представлені на щорічних зборах Північноамериканського товариства NAMS у Чикаго.

У загальнонаціональному клінічному дослідженні VITAL узяли участь близько 26000 американських чоловіків і жінок. Після п’яти років вивчення і лікування результати показують багатообіцяючі сигнали для певних висновків.
Наприклад, у той час як жирні кислоти омега-3 (риб’ячий жир) показали лише невелике зниження первинної серцево-судинної кінцевої точки основних серцево-судинних подій, вони були пов’язані зі значним скороченням серцевих нападів.
Найбільша користь від лікування була відзначена у людей зі споживанням риби, нижчим за 1,5 порції на тиждень, але не вищим за цей рівень.
Так само додавання вітаміну D не знижує частоти серцево-судинних захворювань або загальну захворюваність на рак, але було пов’язано зі статистично значущим зниженням загальної смертності від раку серед тих, хто брав участь у дослідженні.
За словами провідного автора дослідження, доктора Джоанн Менсон, структура результатів передбачає складний баланс вигод і ризиків для кожного втручання і вказує на необхідність проведення додаткових досліджень, щоб визначити, які люди можуть із найбільшою ймовірністю отримати переваги від цих добавок.
«Оскільки серцево-судинні захворювання і рак становлять найбільш серйозну загрозу для здоров’я жінок, украй важливо, щоб ми продовжували вивчати життєздатність варіантів, які запобігають цим захворюванням і допомагають жінкам пережити їх», — підсумувала доктор Стефані Фобіон, медичний директор NAMS.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».