Земля і люди
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 27 Вересень 2018 19:06

На Івано_франківщині влаштують унікальне свято неба

Rate this item
(1 Vote)

У Тлумацькому районі Івано-Франківщини в неділю, 7 жовтня, відбудеться «Свято Неба: october flight» із польотами на дельтапланах над Дністровським каньйоном і змаганнями повітряних літачків. Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.
«Ми вже втретє організовуємо свято, але цього разу вперше осіннє. Тому назва звучить «Свято Неба: october flight». Унікальний свого роду захід, місце проведення якого ми поки не знаємо. Все залежить від напрямку вітру. Якщо віятимуть північні напрямки вітру, то свято відбудеться в с. Одаїв, якщо південні — в с. Ісаків», — повідомили організатори.

За їхніми словами, захід дасть усім охочим змогу ближче познайомитися з такими видами спорту, як дельтапланеризм та парапланеризм. Зокрема, буде нагода поспостерігати за польотами професіоналів та політати з інструкторами, дізнатися про техніку польотів.
Крім того, передбачено показові запуски ракет та авіамоделей переможців змагань — вихованців гуртків Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
Також за попередньою реєстрацією можна буде взяти участь в аматорських змаганнях на дальність польоту паперового літачка. Основні умови конкурсу — зробити літачок на дельтадромі та з лінії старту запустити його. Який пролетить найдалі, той і переможець.
А ще в програмі «Свята неба» — пізнавальні екскурсії Одаївським печерним комплексом або до водоспаду Дівочі Сльози.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».