Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Вересень 2015 09:59

Китайська сталь в Європі

Rate this item
(0 votes)

Де­да­лі біль­ше по­си­лен­ня не­чес­ної кон­ку­рен­ції, де­ше­вий екс­порт з Ки­таю тур­бують єв­ро­пей­ських ви­роб­ни­ків ста­лі, за­яви­ла га­лу­зе­ва ор­га­ні­за­ція Eurofer, ре­агу­ючи на зни­жен­ня екс­порт­них цін у Під­не­бес­ній.

Китайські металургійні комбінати знизили ціну своїх виробів, врахувавши ослаблення курсу юаня, зауважив представник металургійної промисловості Китаю. Девальвація китайської валюти має допомогти фірмам Піднебесної збільшити продаж.
«Європейські металургійні фірми мають справу з реальним впливом на свою конкурентоздатність з боку китайського імпорту, який тепер став ще дешевшим»,— зазначили в Eurofer. Організація вважає, що Європа недостатньо захищена від потоку китайського надвиробництва, який збільшуватиметься, адже економіка самого Китаю сповільнює своє зростання.
«Китай має нині можливість виробництва 1,1 мільярда тонн сталі, що означає надмір потужності у 340 мільйонів тонн. Це надвиробництво понад удвічі більше від попиту на сталь у ЄС»,— додав Eurofer. За оцінками цієї організації, впродовж останніх п’яти місяців китайський експорт сталі у ЄС збільшився на 49% порівняно з минулим роком.


Посилюються побоювання, що китайський експорт сталі залишиться на надто завищеному рівні і тим самим загрожуватиме відродженню ринку сталі в Європі та інших частинах світу.
Світові ціни на сталь нині найнижчі протягом останніх десяти років — це випливає з показника, розробленого консультаційною фірмою CRU. За останні сім місяців Китай продав за кордоном 62,13 млн тонн сталі, дві третини від минулорічного рекорду (94 млн т).
Євросоюз у цьому році зробив певні кроки на захист своєї металургії — в березні встановлено антидемпінгове мито на бляху з нержавіючої сталі холодного прокату, імпортовану з Китаю і Тайваню.
Європейські фірми звертають увагу на чинники, що обмежують експортний тиск Китаю. Керівник фінансового відділу у ThyssenKrupp Гвідо Керкгофф зазначив, що китайські виробники сталі зможуть постійно збивати світові ціни після девальвації юаня з огляду на необхідність купівлі сировини за долари і високі кошти транспорту руди.
«Я вважаю, що Китай діє для посилення попиту. І це — позитив. Отримала підтвердження наша думка про багатообіцяюче майбутнє в цій країні», — сказав Керкгофф пресі. Його фірма сягає 6-відсоткового обороту з Китаєм, а одну четверту з нього отримує від продажу сталі.
Петро ПЕТРІВ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».