Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Вересень 2015 15:59

Усик захистив титул

Rate this item
(0 votes)

Український боксер Олександр Усик захистив титул інтерконтинентального чемпіона WBO, здобувши восьму перемогу нокаутом на професійному рингу. У поєдинку з південноафриканцем Джонні Мюллером сімферопольцеві вистачило трьох раундів, щоб остаточно зняти питання про переможця.
До бою фахівці казали, що Мюллер є найскладнішим суперником на цьому етапі професійної кар’єри українця. Натомість букмекери не надто вірили в шанси представника Південної Африки — коефіцієнт на перемогу Усика становив 1,01 (тобто на кожні поставлені 100 гривень у разі виграшу українця можна було отримати 1 гривню винагороди).
Утім, Олександр розпочав поєдинок обережно, зрідка пробиваючи по корпусу. Мюллер, який окупував центр рингу і намагався працювати першим номером, іноді непогано влучав в українця.


У другому раунді Олександр став більше бити по корпусу і частіше підключати ударну праву руку. Мюллер також намагався працювати на відстані, зрідка виходячи на ближню дистанцію.
Розв’язка настала наприкінці третього раунду, коли Усик ударом назустріч відправив суперника на підлогу. Мюллеру залишалося протриматися менш ніж тридцять секунд до гонгу, проте Усик дуже швидко серією потужних ударів вдруге відправив його в нокдаун.
Джонні вдалося піднятися і цього разу, проте опору українському чемпіону він уже не чинив, тому рефері вирішив зупинити побиття, зафіксувавши перемогу українця технічним нокаутом.
«Я не налаштовувався на те, що бій завершиться так швидко. Я розраховував на 12 раундів, ми готувалися. Ми зробили дуже багато роботи. Я дивився поєдинки Мюллера і припускав, що він якомога довше буде зі мною боксувати. Але удача була на моєму боці. Слава Богу, у мене все вийшло», — резюмував перемогу український боксер.
Усик тепер може сподіватися на бій за титул чемпіона світу в першій половині 2016 року. Принаймні, це йому обіцяє сам суперчемпіон Віталій Кличко.
Але шанувальникам боксу не доведеться аж надто довго чекати на наступний вихід Олександра на ринг. За словами генерального директора промоутерської компанії K2 Promotions Ukraine Олександра Красюка, ще один бій за участю Усика може відбутися в грудні.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».