Хоккей
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 17:47

Хокей: прогрес Америки, невпевненість Росії

Rate this item
(0 votes)

У Чехії добігає кінця щорічне хокейне свято — чемпіонат світу, який щороку збирає 16 найкращих збірних світу. У четвер відбулися чвертьфінальні поєдинки, півфінали заплановані на суботу, фінал і зустріч за третє місце — в неділю.
Чимало несподіванок на світовій першості сталося вже на стадії групових турнірів. З’ясувалося, що словацька збірна, яка 2002 року вигравала цей турнір, нині не просто залишила елітарну групу (до якої традиційно зараховують хокеїстів США, Канади, Росії, Швеції, Фінляндії та Чехії), а й до чільної вісімки не потрапила. У групі В словаків обійшли білоруси, для яких це змагання видалося фантастичним — чого варта хоча б перемога над американцями (5:2).


І все ж білорусам забракло сил посісти вище, ніж четверте місце, тому у чвертьфіналі наші сусіди гратимуть із канадцями, які впевнено виграли групу А — сім перемог у семи матчах, жодного овертайму.
Інша заокеанська команда, Сполучених Штатів, також обрала собі найлегшого з можливих суперників — швейцарців, які фінішували четвертими в групі А. Американці в боротьбі за першість у групі В випередили росіян і фінів. Саме збірна США завдала єдиної поразки росіянам в основний час (4:2), а ще однієї невдачі підопічні Олега Знарка зазнали, виборюючи другу позицію. По булітах команда Росії поступилася (2:3) фінській збірній.
Саме через цю поразку росіяни грали у чвертьфіналі зі шведами (друге місце в групі А), а фіни змагалися із чехами (третіми в першій групі). Ці протистояння були найцікавішими серед чотирьох перших матчів плей-оф, оскільки і в зустрічі Канада — Білорусь, і в поєдинку США — Швейцарія фаворити були очевидними.
Про результати цих матчів, як і про розв’язку чемпіонату світу, читайте в «ДУ» вже за тиждень.

Михайло ГЕРАСМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».