Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Липень 2018 16:33

Лунін і ТОП-10 найдорожчих українських футболістів

Rate this item
(0 votes)

Два сценарії для Луніна в «Реалі»
Сценарій перший — позитивний. Український воротар поступово закріплюється у складі мадридського клубу і за два-три сезони виростає до першого номера команди.
Тут головне — аби у подібний розвиток подій повірив сам Андрій, бо в «Реалі» у нього повірили. І справа навіть не у грошах, а у тому, що 19-річний Лунін переміг у шаленій конкуренції. Уявляєте, скільки молодих воротарів були у полі зору скаутів «Реала».

Однак шлях до першого номера буде складним. Він може виявитися ще складнішим, якщо «Реал» улітку купить бразильського воротаря Аліссона. Однозначно цей сезон українець проведе в оренді — або у фарм-клубі «Кастілья» (третій дивізіон), або ж у іншій команді з Ла Ліги чи навіть іншому чемпіонаті.
Оренда Луніну необхідна, бо йому не можна втрачати ігровий ритм. Перебування в запасі може загальмувати його прогрес, а це ні «Реалу», ні Луніну не потрібно.
Найближчий сезон стане визначальним для українського воротаря. Якщо він не втратить футбольної адекватності, витримає всі ментальні випробування, уникне спадів форми і травм, то цілком імовірно через рік побачимо Луніна і на «Сантьяго Бернабеу». Принаймні, шанс він отримає.
Сценарій другий — негативний. У нього дуже не хочеться вірити, але невдалі виступи українців у чемпіонаті Іспанії лякають. Згадаймо хоча б провали Чигринського в «Барселоні», Коноплянки в «Севільї», Зозулі в «Бетисі».
Усі вони не змогли розкритися, бо так і не зрозуміли місцевого футболу, закрились у собі і не мали контакту з командою, тренерами, вболівальниками.
Воротареві водночас і простіше (він поза тактичними схемами), і складніше (він один на один з власними помилками). Сподіваємось, Андрій Лунін усе це матиме на увазі. Він швидко вивчить мову, швидко адаптується до нових умов і вимог. А головне — він прислухатиметься до мудрих порад і фільтруватиме все непотрібне для кар’єри.

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

 

Топ-10 найдорожчих трансферів українських футболістів:
1. Андрій Шевченко — з «Мілана» в «Челсі», сезон-2006/07 — 43,3 млн євро
2. Андрій Ярмоленко — з «Динамо» в «Боруссія» (Дортмунд), сезон-2017/18 — 25 млн євро
3. Дмитро Чигринський — із «Шахтаря» в «Барселону», сезон-2009/10 — 25 млн євро
4. Андрій Шевченко — з «Динамо» в «Мілан», сезон-1999/2000 — 23 млн євро
5. Сергій Ребров — з «Динамо» в «Тоттенхем», сезон-2000/01 — 18 млн євро
6. Дмитро Чигринський — із «Барселони» в «Шахтар», сезон-2010/11 — 15 млн євро
7. Анатолій Тимощук — із «Шахтаря» в «Зеніт», сезон-2006/07 — 14,5 млн євро
8. Євген Коноплянка — із «Севільї» в «Шальке», сезон-2017/18 — 12,5 млн євро
9. Анатолій Тимощук — із «Зеніта» в «Баварію», сезон-2009/10 — 11 млн євро
10. Андрій Лунін — із «Зорі» в «Реал» (Мадрид), сезон-2018/19 — 8,5 млн євро
Додамо, що Андрій Лунін став найдорожчий українським воротарем, найбільшим продажем «Зорі» та найдорожчим воротарським трансфером в історії мадридського «Реала»!

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».