Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Вересень 2016 13:17

Бойова нічия

Rate this item
(0 votes)

Цен­траль­ний матч сьо­мо­го ту­ру «Шах­тар» — «Ди­на­мо» від­був­ся на ста­діо­ні «Ме­та­ліст» у Хар­ко­ві. За­пов­не­ні три­бу­ни та пал­ка під­трим­ка ко­манд ство­ри­ли справж­нє фут­боль­не свя­то.
Ки­яни піс­ля по­раз­ки від «Вор­скли» у по­пе­ред­ньо­му ту­рі праг­ну­ли ре­абі­лі­ту­ва­ти­ся пе­ред влас­ни­ми вбо­лі­валь­ни­ка­ми, а «Шах­тар», у свою чер­гу, мав на­го­ду сут­тє­во ві­ді­рва­ти­ся від сто­лич­но­го клу­бу у тур­нір­ній таб­ли­ці. Втім, за­ли­ши­ло­ся все на сво­їх міс­цях, адже коман­ди не змог­ли ви­яви­ти силь­ні­шо­го, зі­грав­ши вні­чию.

Гранди українського футболу розпочали матч на високих швидкостях. Уже на другій хвилині П’ятов врятував свою команду після потужного удару Буяльського.

«Шахтар» відповів уже через п’ять хвилин. Срна в падінні головою влучив у захисника суперника після прострілу від Бернарда. Ближче до середини тайму команди почали грати у відкритий футбол.
Темп матчу був доволі високим, але кращий момент забити на 20й хвилині втратив Бернард. Бразилець практично вийшов сам на сам із голкіпером «Динамо», але затримався з обробкою і змушений був віддавати передачу на Коваленка, який пробив повз ворота.
Через дві хвилини Бернард таки зумів завдати удар, але Шовковський спромігся ліквідувати загрозу. На 24й хвилині глядачі побачили перший забитий м’яч. Срна порушив правила у штрафному майданчику, і арбітр зустрічі Анатолій Абдула призначив пенальті.
Гусєв холоднокровно розвів П’ятова та м’яч по різних кутах і вивів свою команду вперед. Після цього гравці «Динамо» відійшли в оборону. «Шахтар» почав атакувати великими силами і мав нагоду зрівняти рахунок ще до перерви.
На 39й хвилині у відчайдушному стрибку команду врятував Макаренко, який виніс м’яч фактично з лінії воріт. Через кілька хвилин Віда прийняв на себе удар Марлоса. «Динамо» відповіло наприкінці тайму неточним ударом Гусєва. Кияни таки втримали перевагу і пішли на перерву з форою в один гол.
У другому таймі «Шахтар» продовжував насідати на ворота суперника. «Динамо», не цураючись, почало грати від оборони, зробивши ставку на контратаки. Втім, донеччани такої можливості просто не давали. На 56й хвилині зобов’язаний був забивати Бернард. Срна виконав передачу з правого флангу точно на бразильця, однак той пробив набагато вище воріт.
У середині другої половини матчу пристрасті почали бити через край. Жовті картки, велика кількість дрібних фолів, затримки часу і тому подібне. На 66й хвилині зазнав пошкодження капітан донеччан Даріо Срна, а замість нього вийшов Бутко.
Трохи згодом Фонсека замість Коваленка кинув у бій Дентіньйо. Ці заміни спрацювали вже через десять хвилин, коли Бутко виконав подачу у штрафний майданчик, де Дентіньйо головою увігнав м’яч у ворота Шовковського.
Захисники «Динамо» стежили за Феррейрою, який так і не зміг пробити, втім, проґавили бразильця, який довів справу до гола. Рахунок 1:1 тільки змусив команди більше нервувати, як результат — п’ять жовтих карток за останні десять хвилин матчу.
«Шахтар» більше володів м’ячем, але вдруге забити команда Фонсеки не змогла. Хоча якби арбітр призначив пенальті за гру рукою у штрафному майданчику киян, то гірники могли б святкувати перемогу.
У підсумку команди розійшлися миром, а після фінального свистка традиційно для себе почали з’ясовувати стосунки. «Шахтар» утримав перевагу у три очки та продовжує посідати першу сходинку у турнірній таблиці.
Па­улу Фон­се­ка, го­лов­ний тре­нер «Шах­та­ря»:
— Я намагаюся не коментувати суддівства. Арбітр матчу «Шахтар» — «Динамо» — один із найкращих в Україні. Але сьогодні у нього був важкий вечір з великою кількістю помилок. Щодо гри, то зі стовідсотковою впевненістю скажу, що сьогодні ми мали вигравати. Створили дуже багато моментів біля воріт суперника. Вони ж нічого не створили, особливо у другому таймі. Загалом сьогодні був дуже видовищний футбол. Але повторюся, що ми були кращими та мали вигравати.
Сер­гій Реб­ров, го­лов­ний тре­нер «Ди­на­мо»:
— Складна була гра, але цікава. Ми всі раді, що у Харкові зібрався повний стадіон. Трибуни сьогодні підтримували «Шахтар». Думаю, це додало впевненості команді суперника. Перші 15 хвилин, вважаю, ми грали чудово, створювали моменти, а коли забили м’яч, напевно, злякалися, що виграємо. Але у таких матчах важливо, щоб була команда, яка колективно обороняється і колективно проводить контратаки. Думаю, що нічийний результат матчу є закономірним.
Да­ріо Срна, гра­вець «Шах­та­ря»:
— Було справжнє дербі. А з приводу епізоду з пенальті. Арбітр мав ставити одинадцятиметровий у ворота «Динамо» після гри рукою Домагоя Віди. Ніяк не збагну, чому, коли в нашому штрафному йде боротьба, суддя ставить пенальті, а в штрафному «Динамо», коли хтось з них грає рукою, арбітр мовчить? Може, він просто не хоче бачити. Адже це вже не вперше таке. Причому всі бачили цю руку: я, інші гравці. Всі визнали. А він не бачить. Зібралося стільки людей, і це дуже негарно. Я так судді і сказав, що якщо є пенальті, то його треба ставити.
Олег Гу­сєв, гра­вець «Ди­на­мо»:
— Ми не дуже задоволені нічийним результатом у грі проти «Шахтаря». Недотерпіли наприкінці матчу. Пропустили прикро, однак нічого страшного не відбулося. Чемпіонат ще весь попереду. Сподіваємося надолужити згаяне. Набагато більшим було б задоволення, якщо б здобули три очки. Можливості були. І втекти в контратаку, і забити другий, щоб не пропустити цей безглуздий гол.
Футболісти одеського «Чорноморця» заслужили на повагу від уболівальників. У сьомому турі моряки здобули четверту поспіль перемогу й закріпилися на п’ятому місці в турнірній таблиці. Цікаво, що в чотирьох переможних іграх одесити не пропустили жодного м’яча.
Півзахисник донецького «Олімпіка» Андрій Богданов матч проти «Дніпра» пам’ятатиме як один із найкращих у своїй кар’єрі. Колишній півзахисник київського «Динамо» та харківського «Металіста» зумів тричі розписатися у воротах суперника.
Варто визнати, що перший та другий м’ячі Богданов може розділити з голкіпером «Дніпра» Денисом Шеліховим — «співавторство» з останнім зумовлено жахливими помилками воротаря. Таким чином, Богданов забив свої перші м’ячі в нинішньому сезоні.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 7-го ту­ру:
«Шах­тар» (До­нецьк) — «Ди­на­мо» (Ки­їв) — 1:1
Голи: 0:1 — Гусєв (24, пен.), 1:1 — Дентіньйо (75)
«Зо­ря» (Лу­ганськ) — «Сталь» (Кам’­ян­ське) — 2:2
Голи: 0:1 — Карікарі (15), 0:2 — Васін (54), 1:2 — Любенович (80), 2:2 — Караваєв (83)
«Зір­ка» (Кро­пив­ниць­кий) — «Кар­па­ти» (Львів) — 1:0
Гол: Фаворов (81, пен.)
«Вор­скла» (Пол­та­ва) — «Во­линь» (Луцьк) — 2:1
Голи: 1:0 — Хльобас (20), 1:1 — Діденко (25, пен.), 2:1 — Турсунов (73)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Олек­сан­дрія» — 1:0
Гол: Гітченко (57, автогол)
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Дніп­ро» — 3:0
Голи: 1:0 — Богданов (10), 2:0 — Богданов (20), 3:0 — Богданов (51)
Михайло ГЕРАСИМЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».