Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Травень 2016 18:39

Коноплянка позмагається за трофей кубку УЄФА

Rate this item
(0 votes)

Донецький «Шахтар» не зміг зробити останній крок на шляху до головного трофею другого Єврокубка під егідою УЄФА. Гірникам у півфіналі протистояла «Севілья» — іспанська команда, яка нині не хапає зірок із неба в національній першості, але концентрується на виступах у Лізі Європи — турнірі, який цей колектив виграв уже двічі поспіль.
У першому матчі глядачі «Арени Львів» побачили одразу 4 голи. У першому таймі вони могли бути задоволені побаченим, а після перерви настало розчарування — результат виявився не надто прийнятним.
Розпочалася гра з простого гола «Севільї» вже на 6й хвилині, коли пас на хід Віктору Вітоло поставив господарів у незручне становище: Ісмаїлі не встиг повернутися, Ярослав Ракицький не зумів підстрахувати, а Андрій П’ятов не виручив.

Про те, що це був лише прикрий епізод, говорить такий факт: нинішній севілець Євген Коноплянка з одноклубниками більше не завдавали ударів.
Донеччани згодом прийшли до тями. Не з першої своєї та командної спроб становище на 23й хвилині вирівняв Марлос, коли його помітив зі своєї половини поля Ракицький.
Тайсон мав дуже багато хороших задумів, проте лише раз приніс користь, коли заробив черговий кутовий. Після його розіграшу на 35й хвилині Марлос навісив на лінію воротарського майданчика, звідки Тарас Степаненко вгатив м’яч під поперечину — 2:1.
Після перерви «Шахтар» віддав ініціативу. Спочатку П’ятов виручав партнерів, але рахунок знову став нічийним: неочевидний фол Факундо Феррейри, який у штрафному майданчику зачепив все того ж Вітоло, дав можливість Кевіну Гамейро на 82й хвилині встановити підсумковий результат — 2:2.
У зустрічі в Севільї неточність при перепасовці на власній половині поля знову призвела до результативної втрати вже на старті гри. Останнім помилився Максим Малишев, а Кевін Гамейро покарав гостей. Надалі іспанці зосередилися на щільному захисті.
Перший удар по воротах «Севільї» відбувся лише після 30ї хвилини. «Шахтареві» вдалося завершення тайму. Один зі швидких набігів на чужу половину поля Марлос продовжив передачею за спини захисників, а Едуардо знав, що робити в цій ситуації, — 1:1.
На хвилі успіху донеччани у кількох атаках були близькими до виходу вперед, але пролунав свисток на перерву. А по перерві підопічні Унаї Емері впевнено довели свою перевагу. Гамейро оформив гольовий дубль на 47й хвилині, а поки гірники приходили до тями, господарі забили втретє.
Маріано на підступах до штрафного майданчика на 59й хвилині не зустрів жодного опору і наважився на удар здалеку, зробивши це майстерно, — 3:1. Після цього «Севілья» цілком контролювала становище.
У фіналі Ліги Європи УЄФА 18 травня чинний володар цього трофею зустрінеться з англійським «Ліверпулем». Програвши в Іспанії (0:1), ліверпульці на своєму полі взяли переконливий реванш — 3:0.
А в фіналі Ліги чемпіонів 28 травня відбудеться мадридське дербі. «Атлетико» після домашньої перемоги (1:0) над «Баварією» влаштувала результативна поразка в Мюнхені 1:2. «Реал» після 0:0 у Манчестері на своєму полі виграв у «Сіті» — 1:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».