Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 09 Сiчень 2020 17:41

Уряд створює платформу для сприння працевлаштуванню людей з інвалідністю

Rate this item
(0 votes)

Кабмін створює платформу для сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, інформує Урядовий портал.
 «Для підтримки людей з інвалідністю ми створюємо платформу для полегшення контакту роботодавця та потенційних працівників. Фокус полягає у доступності людини до робочих місць та соціально-культурних об’єктів», — зазначив Гончарук.

 Міністр соціальної політики Юлія Соколовська наголосила, що людина з інвалідністю має отримувати гідний рівень утримання та догляду, а ті, хто хоче працювати і стан здоров’я дозволяє, матимуть для цього всі можливості.
В уряді також наголошують, що людина з інвалідністю має отримати якісну і професійну підготовку для підвищення її конкурентоспроможності, яка буде здійснюватися через запровадження ваучерів на освіту, спільних програм підготовки зі Службою зайнятості та роботодавцями.
 Крім того, зауважують, що Програмою діяльності уряду передбачено один із пріоритетів — розвиток реабілітаційних послуг для людей з інвалідністю та поступове їх розширення разом із забезпеченням принципу «гроші ходять за пацієнтом», переходом на часткову монетизацію технічних та інших засобів, а також підвищення рівня пенсійного забезпечення.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».