Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Лютий 2019 18:20

Безробітних поменшало

Rate this item
(0 votes)

Державна служба зайнятості у 2018 році працевлаштувала 826 тисяч громадян, що на 6% більше, ніж у попередньому році.
 Про це в. о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко сказав на прес-конференції в Укрінформі.
 «Станом на 28 січня на обліку у Державній службі зайнятості перебувають 340 тисяч українців. Це на 45 тисяч менше, ніж якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року.

 Взагалі за 2018 рік до центрів зайнятості по всій Україні звернулося близько 2 мільйонів громадян. Хочу сказати про те, що 826 тисяч із них були працевлаштовані», — сказав Ярошенко.
 За його словами, при цьому 51% із них працевлаштовано оперативно — до надання статусу зареєстрованого безробітного.
 Окрім того, Службі вдалося збільшити на 10% (до 1,1 млн) кількість вакансій у своїй базі даних. Збільшилася до 200 тисяч (на 10%) кількість роботодавців, які минулого року співпрацювали з центрами зайнятості.
 Згідно з дослідженням державного ринку праці, яке проводила Міжнародна організація праці, за 2018 рік чисельність зайнятого населення в Україні збільшилася на 185 тисяч: станом на сьогодні це 16 мільйонів 400 тисяч працівників.
 У системі Служби зайнятості створено 83 підрозділи з рекрутингу, які сприяли працевлаштуванню понад 20 тисяч громадян. Здійснено оптимізацію структури Служби, а більшість адміністративно-господарських функцій передано з базового на регіональний (обласний) рівень.
 Це дозволило збільшити чисельність працівників, які надають соціальні послуги,— з 59% до 75% від загальної чисельності персоналу.
 За даними Ярошенка, торік 637 тисяч осіб, які були зареєстровані як безробітні, пройшли профілювання. Півтори тисячі наших співвітчизників отримали соціальний супровід за підходом кейс-менеджменту після працевлаштування. Майже 5 тисяч громадян проходили професійне навчання із застосуванням елементів дистанційного та дуального навчання.
 За словами Ярошенка, Держслужба зайнятості за 2018 рік осучаснила форми і методи своєї роботи. За рік роботи гарячої лінії Служби було опрацьовано 25 тисяч звернень.
 На новому інтернет-ресурсі зареєстрували електронні кабінети 93 тисячам роботодавців та 88 тисячам пошукачів роботи.
 З’явилася можливість дистанційної реєстрації до електронної черги через будь-який гаджет. Працівники Служби зайнятості України почали розміщувати відеорезюме пошукачів роботи, а також відеопрезентації підприємств у Фейсбуці — ефективній платформі зв’язку.
 Як наголосив в. о. голови Держслужби зайнятості, у 2019 році відомство має низку пріоритетних напрямків роботи, зокрема необхідно перетворити центри зайнятості на сервісні майданчики, продовжити запровадження інституту кар’єрного радника для шукачів роботи та безробітних, інституту консультанта роботодавця.
 «Розвиток електронних сервісів ми будемо продовжувати, профорієнтаційну та профдіагностичну роботу — однозначно. Сучасні інформаційні технології будемо використовувати та нарощувати», — запевнив Ярошенко.
 Окрім того, Служба цьогоріч працюватиме над розробкою механізмів зацікавлення трудових мігрантів повернутися на ринок праці України.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».