Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Лютий 2019 18:12

Мінсоцполітики прогнозує функціонування двох моделей надання субсидій

Rate this item
(0 votes)

Мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­­ти­ки Ук­раї­ни Ан­дрій Рева в ефі­рі те­ле­ка­на­лу 112 роз­по­вів про основ­ні прин­ци­пи сис­те­ми ви­пла­ти суб­си­дій на опла­ту жит­ло­во-кому­наль­них по­слуг у гро­шо­вій фор­мі.

За словами урядовця, відповідно до ухвалених урядом рішень з 1 січня 2019 р. розпочато виплату субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким субсидію було призначено з 2019 р.

Ця система передбачає перерахування сум субсидій на спеціальні рахунки, з яких сплачуватимуться житлово-комунальні послуги, та подальшу виплату в готівковій формі усіх заощаджених коштів після закінчення опалювального сезону.
Водночас запланована на березень виплата субсидій у готівковій формі тим громадянам, яким субсидію було призначено у жовтні минулого року, передбачає виплату готівкою усієї суми призначеної субсидії людям для сплати ними житлово-комунальних послуг.
«Безготівкова виплата субсидій була урядовим баченням напрямку, в якому на даному етапі потрібно рухатися, оскільки за готівкової виплати субсидій існують серйозні ризики ненадходження коштів цільової допомоги до кінцевого отримувача.
На жаль, далеко не всі експерти і спеціалісти нас підтримали, а їхня значна маса критикувала уряд за обраний варіант виплати субсидій.
Після обговорення цього питання на нараді у Президента, в тому числі за участі представників громадськості, які обстоювали механізм виплати субсидій у готівковій формі, було прийнято рішення про надання субсидій тим громадянам, яким субсидії було призначено у жовтні 2018 р., у готівковій формі з березня.
Після закінчення опалювального сезону і проведення обох варіантів надання субсидій відбудеться ревізія ефективності обох варіантів, і за результатами цього буде вирішено, який буде залишено.
Я прогнозую, що ми залишимо обидва варіанти — і безготівковий, і готівковий. Ті люди, які отримали субсидію готівкою і будуть добросовісно платити, залишаться на безготівковій формі, а ті, котрі зірвали терміни оплати або не оплатили, після сплати боргу будуть переведені на безготівкову форму надання субсидій», — заявив А. Рева.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».