Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 12:16

Про монетизацію пільг на транспорті

Rate this item
(0 votes)

На сво­єму за­сі­дан­ні 14 бе­рез­ня 2018 р. уряд ухва­лив По­ря­док на­дан­ня пільг у го­тів­ко­вій фор­мі з опла­ти про­їз­ду усі­ма ви­да­ми транс­пор­ту за­галь­но­го ко­рис­ту­ван­ня на місь­ких, при­місь­ких та між­місь­ких мар­шру­тах.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко у Facebook, унісши кілька уточнень щодо «некоректно розігнаної хвилі» з монетизації пільг на транспорті для всіх категорій пільговиків.
За його словами, «пільги будуть надаватися або в безготівковій (як зараз), або готівковій формі, це норма закону».

«Рішення про «монетизацію пільг» буде приймати виключно місцевий орган влади, зважаючи на те, що пільги на транспорті зараз фінансуються з місцевих бюджетів. Кабінет Міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання — безготівкова/монетизована форма пільги», — наголосив П. Розенко.
Лише тоді, якщо місцева рада ухвалить рішення про монетизацію, набиратиме чинності для неї і відповідний Порядок, схвалений урядом 14 березня 2018 р., зауважив віце-прем’єр-міністр.
Він також зазначив, що ніяких обмежень у вигляді 30 поїздок на місяць уряд не затверджував. Це дезінформація, яка активно обговорювалась у ЗМІ. Уряд затвердив мінімальну соціальну норму. Це гарантія, нижче від якої місцевий орган влади не має права розраховувати монетизовану виплату пільговикові. Права людини мають бути захищені від свавілля місцевих чиновників, підкреслив віце-прем’єр-міністр.
Крім того, як зазначив П. Розенко, органам місцевого самоврядування надано право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу за мінімальну соціальну норму.
«Тобто, якщо місцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи», — пояснив віце-прем’єр-міністр.
За його словами, в рамках децентралізації, разом із фінансовим ресурсом, який було передано із центру на місця, має зростати також відповідальність місцевої влади за рівень і якість життя українців.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».