Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 12:09

Антирейтинг підприємств-боржників

Rate this item
(0 votes)

На по­чат­ку квіт­ня Мі­ніс­тер­ство юс­ти­ції Ук­раї­ни опуб­лі­кує ан­ти­рей­тинг під­при­ємств, які ма­ють за­бор­го­ва­но­сті з ви­пла­ти за­ро­біт­ної пла­ти.
Про це по­ві­до­мив мі­ністр юс­ти­ції Ук­раї­ни Пав­ло Пет­рен­ко в ко­мен­та­рі Укр­ін­фор­му.

«Ми його (антирейтинг підприємств, які мають заборгованість із виплати заробітної плати. — Авт.) поки що не опублікували, з початку квітня опублікуємо», — сказав Петренко.

Він додав, що у сформованому антирейтингу — десятки підприємств-боржників з усієї України.
«На початок року було півмільярда гривень заборгованості — це за рішеннями судів, за якими уже стягується борг Державною виконавчою службою», — зазначив Петренко.
Він сказав, що заборгованість підприємств перед своїми працівниками — «велика системна проблема».
«Ми домовилися з Прем’єр-міністром, що мобільні групи і штаби, які зараз працюють по аліментах, вони в тому ж складі переключаться з квітня на роботу зі стягнення заборгованості із зарплат», — зауважив міністр.
Як повідомили в прес-службі відомства, станом на 1 березня 2018 року на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебувають 15,6 тис. виконавчих документів на суму 371,8 млн грн.
Найбільшими боржниками, за інформацією прес-служби, є Харківське державне авіаційне виробниче підприємство із заборгованістю 73,4 млн грн, ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» — 30,1 млн грн та ПАТ «Футбольний клуб «Металіст» — 28,6 млн грн.
Окрім того, у Мін’юсті зазначають, що з підприємств державної форми власності на виконанні перебуває 9 тис. виконавчих документів на суму 185,1 млн грн.
У Мін’юсті повідомляють, що загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні становить 2,5 млрд грн, при цьому наголошують, що сума невиплаченої заробітної плати, яка не пред’явлена до стягнення в органи Державної виконавчої служби, дорівнює близько 2 млрд грн.
Як повідомлялося, міністр юстиції Петренко раніше зазначив, що Мін’юст планує з квітня почати стягнення заборгованостей із виплати зарплати за схемою роботи мобільних груп і штабів зі стягнення заборгованостей з аліментів.
Окрім того, заступник міністра юстиції Світлана Глущенко повідомила про сформований антирейтинг підприємств, які мають заборгованості перед своїми працівниками з виплати заробітної плати.

Юлія ГАЙДІНА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».