Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Лютий 2018 11:39

За 5 років можемо мати нову систему охорони здоров'я

Rate this item
(0 votes)

По­бу­ду­ва­ти но­ву сис­те­му охо­ро­ни здо­ров’я в Ук­раї­ні мож­на за п’ять ро­ків за умо­ви під­трим­ки з бо­ку між­на­род­них парт­не­рів.
Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час конференції «Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні».
«Якщо ми можемо говорити про те, що ми об’єднуємо (з міжнародними партнерами. — Ред.) зусилля для того, щоб був результат, то можна говорити, що вже за 5 років ми подаємо спільно нову систему охорони здоров’я», — сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що українська медицина вже багато років перебуває у критичному стані, тож зміни вкрай необхідні, але влада потребує допомоги партнерів. «Ідеться про медичну освіту, створення медичної інфраструктури та всебічну підтримку, і результатом цих змін мають стати здоров’я та довголіття громадян», — зазначив Прем’єр-міністр.
За його словами, підтримка та співпраця потрібні Україні й у впровадженні низки інших реформ, зокрема освітньої. А якщо говорити про пенсійну реформу, то влада відчуває, що може самостійно змінити систему, зауважив керівник уряду.
Володимир Гройсман наголосив, що завдання на 2018 рік полягає в тому, щоб українська влада продовжувала упевнено рухатися вперед, а для цього треба об’єктивно оцінювати реальний стан справ, зміни та результати цих перетворень, зокрема щодо якості життя населення.

Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».