Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Вересень 2016 18:05

Англійська – безплатно

Rate this item
(0 votes)

Дер­жав­на служ­ба за­йня­то­сті Ук­раї­ни та со­ці­аль­ний про­ект із ви­вчен­ня анг­лій­ської мо­ви LingvaSkills, роз­роб­ле­ний коман­дою «Ака­де­мія на­ви­чок», пре­зен­ту­ва­ли про­гра­му без­плат­но­го на­вчан­ня анг­лій­ській мо­ві без­ро­біт­них, учас­ни­ків АТО і ви­му­ше­них пе­ре­се­лен­ців.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.
«Сьогодні кожна другатретя вакансія вимагає знання англійської мови. Отже, так ми можемо зробити більш конкурентоздатними наших безробітних на ринку праці. Наразі в Державній службі зайнятості цей проект є одним із перших, де кожен безробітний зможе вивчати англійську дистанційно», — сказав С. Кравченко.

Він зазначив, що навчання на сайті соціального проекту LingvaSkills вже проходять більш ніж 1600 співробітників Державної служби зайнятості.
С. Кравченко наголосив, що вивчати англійську також можна і в центрах зайнятості. «Ми виділяємо кошти для закупівлі нових комп’ютерів. Буде створений куточок для вільного пошуку роботи. У кожній зоні хочемо зробити WiFi.
На сьогодні є 560 центрів зайнятості, тобто в кожному маленькому містечку і навіть у селищі міського типу є центр зайнятості, де ви можете прийти і вивчати не тільки англійську мову, а будьщо», — зазначив він.
Водночас, заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Віталій Гдичинський зауважив, що тестове навчання було розпочато у Міністерстві юстиції у червні поточного року, згодом почали приєднуватись інші державні органи влади.
«Проект дасть можливість понад мільйону українців володіти англійською мовою і досягати успіхів у кар’єрі, в побуті. Важливо те, що ми будемо навчати і державних службовців та чиновників, і соціально незахищені верстви населення», — сказав В. Гдичинський.
Раніше в Укрінформі презентували безплатну онлайнтехнологію з вивчення англійської мови LingvaSkills для співробітників Міністерства юстиції України.
Ольга НАГОРНЯК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».