Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Грудень 2015 23:58

Пріоритетні завдання держслужби з питань праці

Rate this item
(0 votes)

Основні напрями роботи, на яких має зосередитися Державна служба України з питань праці, — це боротьба із недобросовісними роботодавцями, які не виплачують заробітної плати на своїх підприємствах, та захист трудових прав демобілізованих учасників АТО.
Про це міністр соціальної політики України Павло Розенко заявив на засіданні колегії Держпраці, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.
Незважаючи на те, що вдалося дещо стабілізувати ситуацію із заборгованістю із зарплати, вона все ще залишається незадовільною. Сума боргу із зарплати — 2 млрд грн, тому разом із правоохоронними органами слід рішуче боротися за відновлення соціальних прав працівників. Це одне з основних завдань і Служби, і керівництва ОДА, наголосив П. Розенко.
За словами міністра, найбільше заборгованість із 1 січня 2015 р. зросла у Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Вінницькій, Тернопільській і Харківській областях. Водночас у Житомирській, Київській, Івано-Франківський та Хмельницькій областях заборгованість із заробітної плати зменшилася.

Другим завданням у діяльності Держслужби з питань праці П. Розенко назвав захист соціальних і трудових прав військовослужбовців. «Особливо це стосується дотримання права на гідну працю та соціальних гарантій на збереження робочих місць тих, хто був прийнятий на військову службу під час мобілізації», — зауважив глава Мінсоцполітики.
П. Розенко поінформував, що за 10 місяців поточного року Держпраці отримала близько 200 звернень щодо порушень прав учасників АТО. Фактично всі звернення отримали належну реакцію. Проте це залишається проблемою, і тому всі керівники підрозділів з питань праці мають звернути особливу увагу на захист соціальних прав військовослужбовців, підсумував він.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».