Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 12:29

По субсидії прийде кожна третя українська родина

Rate this item
(0 votes)

За прог­ноз­ни­ми роз­ра­хун­ка­ми ор­га­нів со­ці­аль­но­го за­хис­ту, за суб­си­дією на опла­ту жит­ло­во-ко­му­наль­них по­слуг піс­ля пер­шо­трав­не­во­го під­ви­щен­ня та­ри­фів звер­неть­ся прак­тич­но кож­на тре­тя ук­ра­їн­ська ро­ди­на.

Про це в Чернігові на прес-конференції поінформувала народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, повідомляє Укрінформ.
«У нашій державі — 16 млн домогосподарств. З них 1,247 млн отримують субсидії. Після підвищення тарифів на послуги ЖКГ кількість родин, які звернуться по них, зросте до 4,5 млн. Це буде, в середньому, 12–15 млн наших громадян»,— сказала Л. Денісова.


За її словами, прогнозний розрахунок очікуваного збільшення одержувачів субсидій проводився за доходами, про які є інформація в державі.
Що стосується введення нового, спрощеного, як наголошує влада, порядку нарахування субсидій, то він буде запроваджений лише з 1 травня. Людям, які зверталися в органи соцзахисту до цієї дати, надавалася тільки консультація.
На Чернігівщині за роз’ясненням щодо нового порядку звернулося понад 1 тис. осіб, у Солом’янському районі Києва лише за минулий тиждень — 5 тис. Скільки в цілому в державі — невідомо.
З розмови журналістів із головою Комітету Верховної Ради стало зрозуміло, що насправді ніякого спрощеного порядку одержання субсидії немає. Адже для того, щоб заповнити надіслані громадянам заяви на державну допомогу, їм все одно треба збирати всі довідки про доходи. Якщо хтось помилиться і неправильно внесе в заяву свої дані, то після перевірки органами соцзахисту і виявлення недостовірності інформації буде суворо покараний.
Не допомогли громадянам і розміщені в Інтернеті електронні калькулятори. Адже насправді за їхньою допомогою неможливо вирахувати розмір своєї субсидії. По-перше, тому, що сьогодні ще невідомі нові тарифи, а, по-друге, — для внесення в калькулятор даних про доходи слід здобувати цю інформацію на роботі, тобто збирати довідки.
Л. Денісова погодилася, що в питанні нарахування субсидій буде дуже багато проблем, особливо в учасників АТО і переселенців, яким, щоб порахувати всі доходи, доведеться зібрати безліч довідок.
«Для цих категорій громадян ми будемо просити уряд запровадити інший порядок нарахування субсидії»,— сказала народний депутат.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».