Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Червень 2018 08:49

Біль у суглобах можна побороти

Rate this item
(0 votes)

Біль у суглобах — дуже поширена проблема, що виникає з різних причин. Він може бути викликаний різним станом здоров’я, включаючи артрит, проблеми зі спиною, старі травми, хворобу або пошкодження нервів. У літніх людей це зазвичай ознака остеоартриту.
Залежно від болю деякі фахівці у сфері охорони здоров’я рекомендують вживати добавки, зокрема колаген.
За словами дієтолога доктора Джоша Токсо, колаген — це тип білка, який міститься у наших тілах і допомагає будувати суглоби, зміцнює сполучну тканину. Він містить 19 різних амінокислот, будівельних блоків білків, які відіграють важливу роль для підтримання здоров’я.

По суті, він діє як свого роду природний клей в організмі, має властивості підтримання росту м’язів, зниження симптомів артриту, загоєння стінок артерій і травного тракту, підвищення енергії і відновлення організму після тренувань.
Джерелами колагену є деякі продукти з високим вмістом білка — яловичина, курка, риба, оболонки яєчної шкаралупи.
Є також колаген у вигляді харчових добавок — у порошку. Можна також поповнити його, вживаючи хороший кістковий бульйон.
Болі у суглобах також можуть бути викликані артритом, допомагають у цьому випадку омега-3 жирні кислоти, що містяться у жирній рибі. Досить їсти її двічі на тиждень. Якщо ви — вегетаріанець, можете отримати цю речовину з лляної, ріпакової олії та волоських горіхів.
Таке вживання колагену і жирних кислот омега-3 дарує полегшення пацієнтам з артритом.
Фахівці переконані, що правильне харчування може допомогти зменшити його симптоми. Тут допоможуть фрукти й овочі, крохмалиста їжа, м’ясо, молочні продукти та риба, які складають збалансовану дієту.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».