Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Липень 2015 19:42

Учені виявили зв'язок сіж суїцидом і запаленням у крові і мозку

Rate this item
(0 votes)

Американські дослідники з Університету Джорджії встановили, що у людей, які намагалися вчинити або замишляли суїцид, у крові та у мозку підвищені рівні цитокінів, що беруть участь в імунній відповіді, повідомляє Meddaily.
Попереднє дослідження засвідчило, що цитокіни вивільняються в умовах психологічного стресу. Подібне запалення у мозку призводить до депресії. Під час нового дослідження науковці вивчили дані 18 досліджень, в яких взяли участь 583 пацієнти психіатричних лікарень з підвищеним ризиком суїциду, 315 осіб із психічними розладами, що не думали і не намагалися вчинити суїцид, і 845 здорових людей як контрольна група.


Виявилося, що в людей, які намагалися чи скоїли суїцид, рівні інтерлейкіну-1 та інтерлейкіну-6 (цитокінів, які є маркерами запалення) у крові або у мозку були значно підвищені.
Експерти пояснили: складність полягає в тому, що виявлений зв’язок не є специфічним. Тобто він не допоможе визначити, чи зробить конкретна людина спробу вчинити самогубство у певний момент часу? Тому, швидше за все, тест для точної оцінки суїцидального ризику з’явиться ще нескоро. Однак подібні дослідження наближають учених до створення такого тесту.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».