Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 14:34

«Оскар–2015»: кращі роботи, кращі майстри

Rate this item
(0 votes)

Академія кінематографічних мистецтв і наук США провела традиційну, вже 87-му церемонію вручення найбільш престижної нагороди — «Оскар». Головний приз — статуетка за найкращий фільм — дісталася кінокартині «Бердмен» режисера Алехандро Гонсалеса Ін’ярріту. Стрічка розповідає про історію актора, який одного разу зіграв культову роль супергероя, і це завадило йому розвиватися у творчому плані. Через багато років, які відібрали у головного героя популярність, він вирішує зіграти ту ж роль на Бродвеї, сподіваючись повернути собі славу та якось налагодити життя.
За нагороду в головній номінації змагалися ще сім кінострічок. Серед них — «Американський снайпер», «Готель «Гранд Будапешт», «Гра в імітацію», «Юність», «Всесвіт Стівена Хокінга», «Одержимість» і «Сельма».


Кінокартина «Бердмен» із самого початку мала багато шансів на перемогу, оскільки була представлена в дев’яти номінаціях. У підсумку кінострічка, крім головного призу, отримала ще три «Оскари» — за найкращі оригінальний сценарій, операторську роботу, а також у категорії «Найкращий режисер», яким визнали Ін’ярріту.
Чотири статуетки цьогоріч отримав також фільм «Готель «Гранд Будапешт». Очевидно, журі вразило художнє та музичне оформлення картини, якій, зрештою, присудили нагороди за найкращі костюми, грим та зачіски, роботу художника-постановника, а також за найкращу музику.
«Оскара» в категорії за чоловічу роль вручили британському актору Едді Редмейну, який зіграв головну роль у фільмі про Стівена Хокінга. Минулого тижня він став володарем «Золотого глобуса» за цю саму роботу.
Найкращою актрисою визнали Джуліанну Мур, яка виконала головну роль у кінокартині «Все ще Еліс». Фільм розповідає про сильну жінку — професора Гарвардського університету, яка через хворобу Альцгеймера поступово втрачає пам’ять.
Найкращими акторами другого плану стали Джей Кей Сіммонс («Одержимість») та Патриція Аркетт («Юність»).
Премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм» отримала картина про колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена «Громадянин чотири». Режисер картини Лора Пойтрас, приймаючи премію, подякувала Сноудену за відвагу.
Гучний фільм «Американський снайпер» про військового морського котика, який пройшов кілька бойових місій та загинув у мирному житті, дістав винагороду за найкращий звуковий монтаж.
Фантастичну стрічку «Інтерстеллар» відзначили в номінації «Найкращі візуальні ефекти».
Призи за найкращу пісню отримав фільм-драма «Сельма», за найкращий звук — «Одержимість», у номінації анімаційних фільмів перемогло «Місто героїв», найкращим фільмом іноземною мовою стала стрічка «Іда» польського режисера Павла Павліковського.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».