Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Липень 2015 15:09

Уроки правди і добра

Rate this item
(1 Vote)

ВІТАЄМО!

Читачі нашої газети добре знають публікації за підписом — «Лідія Рута». Майже шістдесят років тому з дипломом Київського держуніверситету почала вона працювати в тодішній «Радянській Україні» — нині «Демократична Україна». У трудовій книжці Лідії Петрівни — один-єдиний запис про місце роботи.
І от цими днями наш редакційний колектив віншував ветерана газетної праці, заслуженого журналіста України Лідію Петрівну Руту з її 80-річчям. Було що згадати...

Ювіляр за посадами не полювала (та й не вони, як відомо, створюють журналістське ім’я). У складних колізіях перевірки фактів проявляла наполегливість та принциповість.
У ході святкової розмови в редакції з безлічі тем, що їх у різні часи розробляла для газети Лідія Петрівна, виокремилось головне — захист прав людини, відновлення справедливості. Це здебільшого той випадок, коли газета (в особі журналіста) є останньою інстанцією, куди постраждалий звертається, зазнавши фіаско в інших.
Слухаючи спогади ветерана, молодші колеги, видається, не лише в новому світлі побачили творчий шлях Лідії Рути в журналістиці, а й замислились щодо власної ролі в професії.
Дорога наша ювілярко! Від усього серця бажаємо Вам міцного здоров’я, радості, щастя й усіх інших гараздів. Хай летять роки, а Ви лишайтеся такою ж молодою, чарівною і прекрасною!
Ко­лек­тив ре­дак­ції га­зе­ти «Де­мо­кра­тич­на Ук­раї­на»

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».