Земля і люди
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Грудень 2019 12:40

На Полтавщині розвиватимуть салонний туризм

Rate this item
(0 votes)

У селі Омельник, що на Полтавщині, туристів чекають кулінарні майстер-класи, ворожіння та світський салон — так тут починають розвивати зелений туризм.
Як ішлося під час туру «Омельницькими стежками, що ведуть у дитинство» для представників туристичних агентств Полтави, цими напрямками опікуються різні садиби, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.
Кожна окрема садиба відрізняється від іншої. Так, у садибі «У тьоті Моті» туристам покажуть розпалювання традиційної української печі, проведуть майстер-класи з випічки хліба, ліплення вареників, приготування борщу чи вергунів.

Крім того, не забудуть розповісти про давній український побут та традиції під керівництвом тьоті Моті — Наталії Лимаренко.
Пізнати таїнства ворожіння, дізнатися свою долю, посмакувати запашним чаєм та придбати ляльку-мотанку можна у садибі «Під знаменами чародійства». Зазирнути у майбутнє допоможе знахарка Василина, або Таїсія Сивокінь.
Після ознайомлення з українськими традиціями та ворожіннями туристам пропонують відвідати садибу «Затишний вікенд» — своєрідний світський салон, призначений для інтелектуальних та інтелігентних розмов.
«На кожній садибі має бути та аудиторія, якій це цікаво. Якщо у світський салон приїхали туристи, які люблять класичну музику, то їм має бути це цікаво. Ми повинні говорити про те, що видатні особистості — Галагани, Калачевський (український композитор, автор «Української симфонії»), Петро Чайковський (російський композитор) — вийшли з цих країв.
Без такого салонного туризму Омельницька громада не може існувати. Адже про українські традиції розкажуть у кожній громаді. А ми повинні мати такі родзинки», — розповіла голова Омельницької ОТГ Олександра Шереметьєва.
Нагадаємо, що село Омельник, розташоване за 25 км від міста Кременчук, стало «Селом року-2018» за підсумками участі у всеукраїнському соціальному проєкті «Сільський ревізор».
У 2019 році в Омельнику вперше організували Фестиваль «Чарівна симфонія козацтва». Це — проєкт-переможець Всеукраїнського конкурсу «Малі міста — великі враження». У 2020 році Фестиваль відбудеться 30–31 травня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».