Це цікаво
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 31 Березень 2015 23:58

Розумний будинок – новий крок в еволюції комфорту.

Rate this item
(0 votes)

Всі ми незалежно від віку, місця проживання або спроможності, прагнемо зробити свій заміський будинок, квартиру або офіс комфортним і затишним, технічний прогрес лише змінив стандарти цього комфорту. Системи Розумний будинок - це новий крок в еволюції комфорту.

Техніка та електроніка вже вторглася в наше життя вона всюди і будь-яке наше дію по досягненню комфорту пов'язано з різними електронними приладами. Мова йде вже не просто про посудомийній машині, телевізорі та музичному центрі. Невід'ємним атрибутом сучасного житла стають системи кондиціонування та вентиляції, підігрів підлоги, автоматичні жалюзі, ворота, електронні замки, домашній кінотеатр який включає в себе часом до десятка різних апаратів.

Практично в кожному будинку ми можемо зустріти архітектурне і інтер'єрне освітлення, в одному будинку часто може бути понад сто освітлювальних приладів, а також системи охорони, домофон, камери спостереження і т.д. Кожна подібна система має свої пульти, панелі управління, кількість яких в одному будинку може бути понад декілька десятків. Виникає парадоксальна ситуація, пристрої покликані зробити комфортніше ваше життя, на ділі часто ускладнюють її.

Управління ними забирає найдорожче «вільний» час людини. Щоб звільнити його від нескінченних ходінь по поверхах в пошуках, залишених включеними електроприладів, з'явилися єдині системи управління (Розумний будинок).

Вже багато років по всьому світу з успіхом використовується спеціальна апаратура, основним завданням якої є налагодження взаємодії і управління будь електронікою у вашому домі. В даний час існує багато систем, які відповідають вимогам найвибагливіших клієнтів.

По завершенню робіт з проектування, встановлення та програмування системи в будинку, ви отримаєте управління всім будинком з будь-якої точки, а також з центрального монітора з сенсорним екраном. На ньому, в зручній формі буде представлено все управління будинком, достатньо лише доторкнутися до екрана. Спілкуватися з подібним екраном може навіть дитина. Вам не треба запам'ятовувати послідовність натискання, не треба думати яким чином буде передана ваша команда в потрібну точку. Один дотик до поверхні екрану - опускаються жалюзі, екран, висувається проектор, плавно гасне світло і ви вже в домашньому кінотеатрі, а на екрані розгортається захоплююче видовище.

Пульти можуть бути різних розмірів, провідні та радіочастотні, екрани - кольорові і чорно-білі. Незмінним залишиться лише одне - простота управління.

Ви можете управляти своїм розумним будинком через Internet і по телефону, завдяки чому вам стають доступні абсолютно неймовірні операції. Наприклад, в будь-який момент ви можете подивитися, що відбувається у вашому будинку за допомогою систем цифрового видеонаблюдения не тільки з сусідньої кімнати, але і з будь-якого міста світу, і віддати потрібні розпорядження вашому дому.

Розумний будинок буде стежити за всіма приладами в той час, коли домашні знаходяться у від'їзді. У квартирі самі відключаться всі зайві споживачі енергії, світло, вода, перебудується система управління кліматом, при цьому ваш Розумний будинок не забуде полити квіти, а також повідомить вам про всі непередбачених обставин.
Повертаючись, додому ви можете вже з аеропорту віддати нову команду вашому Розумному будинку і приїхати в ожилий і теплий гостинний дім.

Можливі й інші варіанти: ви їдете, а ваша квартира для забезпечення безпеки продовжує жити своїм життям. Грає музика, спалахує і гасне світло, чутні кроки, розмова, гавкіт собаки.

Технологія «Розумний будинок» - це технологія майбутнього. Ви можете користуватися ним вже сьогодні.

Не варто думати, що «Розумний будинок» - це доля елітного житла. Будь заміський будинок постійного проживання може бути оснащений різними елементами системи Розумний будинок без величезних капітальних витрат. Адже в перспективі багато років власник розумного будинку буде неодноразово переконуватися, що всі витрати були не марними.

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».