Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Травень 2015 20:59

Місто прикрасили химерними скульптурами

Rate this item
(0 votes)

СТОЛИЦЯ

У столичних парках і скверах установлено 15 нових паркових скульптур, повідомляє life.pravda.com.ua. Химерні роботи з’явилися у рамках проекту «Timotei. Природа великого міста».
Торік було оголошено конкурс паркових споруд, що розкриють тему природи та екології. У ньому взяли участь понад 20 молодих українських скульпторів. Найкращі проекти представили як уже відомі своїми роботами художники — Анна Надуда («Cтрічка», «Паросток»), Микита Зігура («Біосфера»), Кирило Журавель («Сорг», «Гроен»), так і початківці — Єлизавета Соболевська («Листок») та Антон Кокосов («Сяйво землі»).


Скульптури, виготовлені переважно з природних матеріалів, встановили у різних куточках Києва. Зокрема, вони з’явились у парку «Володимирська гірка», скверах ім. Марії Заньковецької, «Золоті Ворота», на Львівській площі, біля кінотеатру «Жовтень». А крім того, на Русанівській набережній, на «Співочому полі», у Національному ботанічному саду імені М. Гришка, у парку «Позняки», у Голосіївському парку ім. М. Рильського, Деснянському парку та у сквері біля Оболонської районної державної адміністрації.


СПЕЦІАЛІЗОВАНА УКРАЇНСЬКА КНИГАРНЯ

У Києві в будинку Національної спілки письменників України відкрилася нова книгарня, повідомляє i-pro.kiev.ua. Магазин має назву «Український пріоритет». Організатори вже заявили про найдешевші ціни в місті.
Головною особливістю книгарні є можливість щочетверга поспілкуватися з відомим письменником чи художником. Години зустрічей — з 16-ї і до останнього відвідувача. Перша зустріч відбулася з відомим письменником Володимиром Шовкошитним — першим заступником голови Національної спілки письменників України.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».