Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 18:17

Історичні костюми в музеї Ханенків

Rate this item
(0 votes)

СТОЛИЦЯ

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків і дизайн-студія «Десяте королівство» презентували виставку «Історичний костюм у творах мистецтва та в авторських реконструкціях», повідомляє i-pro.kiev.ua. Експозицію складають твори з колекції музею та близько тридцяти авторських реконструкцій історичних костюмів.
Серед історичних реконструкцій, виконаних майстрами дизайн-студії «Десяте королівство», можна побачити, зокрема, модель сукні інфанти Маргарити. Реконструкції розміщено поряд із картинами і скульптурами відповідних країн та епох.


Коментарі дизайнерів і музейних фахiвцiв вiдкривають глядачам світ історичного костюма, допомагають зрозуміти прихований сенс його характерних деталей, які люди звикли вважати просто примхами моди. Відвідувачі виставки дізнаються про те, з чого зроблено костюми й прикраси персонажів, звідки їхнє вбрання походить та як його було сконструйовано.


МЕТРОПОЛІТЕН ПРИЄДНАВСЯ ДО БУККРОСІНГУ

Київська підземка приєдналася до популярного соціального руху — буккросінгу, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації. Полиці для безкоштовного обміну книжками встановлено на станціях «Золоті ворота» та «Політехнічний інститут».
Акція розпочалася наприкінці квітня разом із відкриттям фотовиставки «Підземне київське читання», створеної у співпраці з однойменною фейсбук-спільнотою. В експозиції представлено знімки людей за читанням у метро.
«Книги — один із найкорисніших способів проведення часу, причому не лише у підземці. Це — досвід, знання, емоції, нові цілі та захоплення. Тому дуже б хотілося, щоб наші пасажири обмінювалися своїми ідеями, знайомилися та створювали нові проекти», — розповів начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.
Як соціальний рух буккросінг з’явився 2002 року. Наразі до нього долучилося понад два мільйони учасників, а бібліотека налічує близько 15 мільйонів видань.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».