Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 15:53

Архітектурна «надбудова»

Rate this item
(0 votes)

ФАКТ

Виставка проектів київських архітекторів «Надбудова», що відкрилася в столичному Центрі візуальної культури, простежує трансформацію утопічних архітекторських задумів, повідомляє i-pro.kiev.ua. Експозиція створювалася тривалий час і є результатом багаторічного дослідження радянського неомодернізму в Україні. Це дослідження лягло в основу виставок «Радянський модернізм 1955–1991: Невідомі історії» у Відні (2012), Стамбулі (2013) та Сан-Паулу (2014).


Центральне місце в екcпозиції посідає творчість архітектора Едуарда Бєльського — автора й співавтора знакових для київського неомодернізму проектів: Палацу піонерів, Центрального автовокзалу, житлового масиву Виноградар. Його ескізи, малюнки і проектні матеріали демонструють масштаб утопічного мислення київських архітекторів.
Постать архітектора Флоріана Юр’єва (автора київської тарілки поблизу станції метро «Либідська») розглядається як втілення синтезу мистецтв у архітектурі. Крім того, на виставці показано проекти архітекторів Михайла Будиловського, Анатолія Добровольського, Йосипа Каракіса, Авраама Мілецького, Наталії Чмутіної, Володимира Шевченка, Валентина Штолька.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».