Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 15:43

Найбільша вишита мапа України

Rate this item
(0 votes)

РЕКОРДИ

У рамках акції «Україна — разом!» в усіх регіонах вишивали карту України. Нині її презентували майстрині у столиці, повідомляє i-pro.kiev.ua. На виготовлення витвору знадобилося півроку, 10 кілометрів ниток 25 відтінків.

Вишивали переважно традиційну символіку свого регіону, а також прапори всіх областей України та Автономної Республіки Крим, супроводжували роботу віршами й молитвами. Кожна майстриня вишивала свою область. Для цього карту перевозили з міста у місто всіма регіонами нашої держави, включаючи Крим.

Найбільше хрестиків на полотні — з Івано-Франківщини, Кіровоградщини й Полтавщини. Найменшій українці, яка під керівництвом матусі зробила шість стібків, — майже три рочки, а найстаршій вишивальниці — за сімдесят. Останній хрестик на полотні поставила майстриня з Луцька Оксана Бойко. Вона підшила до карти України замочок — зашифрований напис «Україна разом». Як пояснила — від злого ока.
Вишивку урочисто внесли до Національного реєстру рекордів України. «Ми зареєстрували 3255 осіб вишивальників, які долучилися до роботи, але насправді їх у десятки більше», — зазначила Лана Вєтрова, керівник Національного реєстру рекордів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».