Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 15:31

Книга ожила у комп'ютерній грі

Rate this item
(0 votes)

ЗНАЙ НАШИХ

Українська книга стала основою для комп’ютерної гри, що вийшла на світовий ринок, повідомляє vsiknygy.net.ua. Відбувся світовий реліз інтерактивного додатка-гри «Антоміми» (Antomimes: the language monsters), створеного на основі однойменної книги творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин й Андрія Лесіва). Ця книга вийшла на початку минулого року у «Видавництві Старого Лева».
Гру «Антоміми» створила компанія Smart Adventure. Поки що гра доступна лише англійською мовою і тільки для пристроїв на базі iOS (iPhone and iPad). Проте скоро з’явиться україномовна версія гри. А згодом вона буде доступна і для мобільних пристроїв на базі Android. Музику спеціально для цієї гри написав французький композитор П’єр Бастьєн.
«Антоміми» — гра, яка допомагає дітям вивчати нові слова та сприяє їхньому емоційному розвитку. Цікаві монстрики візуалізують слова протилежних значень і в ігровій манері сприяють розвитку пам’яті й розумінню сенсів антонімів.


ВІТЧИЗНЯНИЙ ФІЛЬМ ОТРИМАВ ІТАЛІЙСЬКУ НАГОРОДУ

Український короткометражний фільм «Давай не сьогодні» режисера Христини Сиволап визнано найкращим на XXVI Міжнародному кінофестивалі в Трієсті (Італія) у номінації The TFF shorts award for the Best Short Film, повідомляє i-pro.kiev.ua. Стрічка одержала грошову винагороду.

«Давай не сьогодні» — дебютна робота молодої української режисерки, проект якої переміг на п’ятому відкритому конкурсі кінопроектів Держкіно й отримав стовідсоткове бюджетне фінансування. Сценарій до фільму написали Христина Сиволап та її чоловік — Олексій Сиволап. Головні ролі зіграли Володимир Задніпровський та Алла Соколова. Виробництво — «Директорія кіно» (Україна).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».