Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НІЧИЙНИЙ СИНДРОМ «ДИНАМО»
Київське «Динамо» у третьому поспіль матчі чемпіонату України з футболу не може здобути перемоги. Після нічиїх з «Шахтарем» та «Арсеналом» у завершальному матчі третього туру підопічні Анатолія Дем`яненка розійшлися миром в Одесі з «Чорноморцем». Рахунок гри — 0:0.

У стартові хвилини зустріч минала в повільному темпі, і команди практично не загрожували воротам суперника. Однак уже на п’ятнадцятій хвилині Венглинський ледве не вибіг на побачення з Шовковським, але не розібрався в ситуації, і слушний момент був втрачений. Через чотири хвилини київським уболівальникам нагадав про своє повернення в команду Максим Шацьких, який, отримавши передачу Клебера, з чотирнадцяти метрів пробив по м’ячу, проте вище воріт. На двадцятій хвилині в центрі уваги знову опинився узбецький форвард: після технічної «скидки» Майкла він пробив поряд. Наприкінці тайму «Динамо» мало ще один шанс забити. Відбиваючи удар Михалика головою по м’ячу, голкіпер господарів Руденко продемонстрував свою майстерність, а на 44-ій хвилині він врятував свою команду від гола, автором якого міг стати Ротань.
Початок другого тайму нагадував першу половину гри. На 50-ій хвилині удар Ротаня з дванадцяти метрів знову відбиває Руденко, а на 56-ій, після пострілу з лінії штрафного майданчика Клебера, він трохи зачепив м`яч, що влучив у штангу. Після цих невикористаних моментів «Динамо», здалося, психологічно зламалося. Загубився на полі Майкл, не був помітний Шацьких. І «Чорноморець» перехопив ініціативу. На 63-ій хвилині Венглинський виграв позиційну боротьбу в Родріго і вибіг сам на сам з Шовковським, пробив низом — повз ворота. Через сім хвилин м’яч після удару Белецького пролетів трохи вище від воріт. Динамівці почали нервуватися, але в останній десятихвилинці вирівняли ситуацію. На 79-ій хвилині в штрафному майданчику «Чорноморця» впав Ротань, але суддя пенальті не призначив. За хвилину в прорив кидають Венглинського, який замість передачі на двох вільних партнерів пробив з двадцяти метрів — поряд із штангою. На 84-ій хвилині знову стало гаряче біля воріт Шовковського. Тривалу атаку завершував де ла Хаза, пробиваючи в кут воріт, але йому забракло влучності. На 86-ій хвилині нарешті прокинувся і напад «Динамо». Після удару з двадцяти метрів Клебера Руденко переводить м’яч на кутовий. Коли вже обидва тренери дивилися на годинник, «вистрілив» Венглинський, який «вивів» з гри дебютанта чемпіонів України — Діакате. Форварда одеситів випередив Діакате, якому довелося притримати Венглинського рукою. У підсумку — друга жовта картка, яка трансформується в червону, і «Динамо» залишається в меншості. Але й це ще не все. У матчі наступного туру з «Дніпром» не зможе зіграти й Несмачний, який на третій доданій хвилині до основного часу за фол «останньої надії» проти Коритька, який вибігав сам на сам з Шовковським, також побачив перед собою «червоне світло» від рефері Мосейчука.
Віталій Шевченко, головний тренер «Чорноморця»:
— У першому таймі наші футболісти побоювалися іменитого суперника. У перерві ми поговорили з гравцями, і в другій половині ситуація покращилася. У нас було два-три стовідсоткових моменти. У киян теж були шанси відзначитися. Думаю, хто забив, той би й виграв. Підсумок справедливий, хоча наприкінці гри в нас було навіть більше шансів на успіх — якби ще влучали у ворота.
Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— У першому таймі, на жаль, ми не реалізували свої моменти, а коли не забиваєш ти — можуть забити тобі. Другим таймом, ясна річ, не задоволений, він вийшов якимсь сумбурним. Будемо розбиратися, важко відразу проаналізувати гру. Сьогодні в мене є над чим поміркувати.
Серед решти матчів туру варто відзначити поєдинок у Дніпропетровську, де місцевий «Дніпро» приймав донецький «Металург». Господарі продемонстрували гру, якої потребують уболівальники: яскраву, видовищну, з великою кількістю гольових моментів, а головне — те, без чого не може бути футболу,— взяття воріт. Матчі «Дніпра» та донецького «Металурга» завжди вирізнялися особливим напруженням. Незалежно від форми та поточних результатів, обидві команди завжди вважалися основними претендентами на бронзові нагороди. І навіть статистика протистоянь «дніпрян» та «металургів», яка налічує двадцять ігор, красномовно свідчить про безкомпромісність суперників. Обидва колективи здобули по вісім перемог і лише чотири зустрічі завершили внічию.
«Дніпро» після двох стартових турів очолив турнірну таблицю, маючи стовідсотково позитивний результат: шість очок з шести. І дуже хотів підійти до наступного поєдинку — з київським «Динамо» — без втрат очок. Важко назвати цей факт важливим, проте господарі «Метеора» провели зустріч «на одному диханні». Впродовж перших 45 хвилин «металурги» ніяк не могли навіть зачепитися за м’яч, не кажучи вже про атаки. «Дніпро» протягом стартових 30 хвилин забив тричі і, власне, «зробив» гру. На четвертій хвилині Русол прийняв м’яч від Андрієнка і видав передачу на Воробея. Андрій, у якого після переходу з Донецька немов друге дихання відкрилося, вийшов віч-на-віч з Дишленковичем і спрямував шкіряну кулю у ворота. За дві хвилини Назаренко своєю «фірмовою» передачею вивів на ударну позицію Самодіна, але останній схибив. Небезпечні моменти виникали один за одним. Шансами не скористалися Самодін, Воробей, Кравченко. Проте на 22-й хвилині «Дніпро» таки зумів подвоїти перевагу. Андрієнко пробив по воротах, м’яч влучив у виставлену руку захисника «Металурга» — пенальті. Виконати його підійшов Шелаєв, який проводив ювілейний, 300-й матч у вищій лізі. Ювіляр не схибив. А ще за дев’ять хвилин головний арбітр поєдинку Анатолій Жосан призначив друге пенальті у ворота донеччан: Самодін обіграв Дишленковича, і той мусив порушувати правила. Цього разу до м’яча підійшов Назаренко — і також був влучним. А наприкінці тайму мізерні шанси гостей врятувати гру остаточно розвіялися. Після грубого фолу Леандро бразильця вилучили з поля.
У другій половині зустрічі побиття гостей тривало. Небезпечних моментів було стільки, що їх вистачило б на кілька матчів, та лише на 71-й хвилині Назаренко спромігся перевагу знову втілити в гол. Обігравши двох захисників, він завдав потужного удару, на який не зреагував голкіпер суперника. Після цього «Дніпро» дозволив донеччанам забити гол престижу, автором якого став Марсіо Глад. Таким чином, «Дніпро» залишився єдиною командою чемпіонату, яка в нинішній першості не втратила очок.
У ще одному поєдинку харківський «Металіст» скромно обіграв ужгородське «Закарпаття». Для перемоги підопічним Мирона Маркевича вистачило влучного пострілу Рикуна. Львівським «Карпатам» лише з третьої спроби вдалося потішити своїх уболівальників цікавим і результативним футболом. Львів’яни перемогли «Кривбас» з рахунком 3:0. На третій хвилині зустрічі відзначився бразилець Батіста. На 22-й влучним ударом з 25 метрів Ігор Худоб’як збільшив перевагу своєї команди до 2:0. У другій половині гри вдруге в цій зустрічі забив гол Роша Батіста — 3:0. У протистоянні між донецьким «Шахтарем» та луганською «Зорею» інтрига померла досить швидко. Легко та невимушено гірники забили у ворота гостей три м’ячі, причому відбулося це ще в першому таймі. Голом відзначився Жадсон, а Гладкий оформив дубль. Першу перемогу в сезоні здобув київський «Арсенал» у протистоянні з дебютантом вищої ліги — «Нафтовиком-Укрнафтою» з Охтирки. У поєдинку з «нафтовиками» кияни забили три «сухі» м’ячі. Їхні автори — Кузнецов, Жоземар та Есола. Ще у двох поєдинках третього туру зафіксовано нічийні рахунки. Жодного забитого м’яча не побачили глядачі, які були присутні на матчах «Ворскла» — «Таврія» та «Металург» (Запоріжжя) — ФК «Харків».

Результати матчів туру:
«Чорноморець» (Одеса) — «Динамо» (Київ) — 0:0
«Шахтар» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ) — 3:0
Голи: Жадсон 22, Гладкий 34, 43
«Металург» (Запоріжжя) — ФК «Харків» — 0:0
«Ворскла» (Полтава) — «Таврія» (Сімферополь) — 0:0
«Арсенал» (Київ) — «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — 3:0
Голи: Кузнєцов, 6, Жоземар, 10, Ессола, 45
«Карпати» (Львів) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 3:0
Голи: Батіста, 3, 78, Худоб’як, 22
«Металіст» (Харків) — «Закарпаття» (Ужгород) — 1:0
Гол: Рикун 9
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Металург» (Донецьк) — 4:1
Голи: Воробей 4, Шелаєв 22 — з пенальті, Назаренко 31 — з пенальті, 70 — Глад 87

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРЕДПОКІЙ ЕЛІТАРНОЇ ЛІГИ
  • КЛИЧКО ОЧІКУЄ
  • ДЕЙВ КІНГ НЕ ЗАПЕРЕЧУЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».