Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НЕБЕЗПЕЧНІ КУРОРТИ

Проаналізувавши шістдесят тисяч звернень, отриманих від туристів, страховики з'ясували, що найчастіше за компенсаціями звертаються ті, хто відпочивав у Таїланді. Там, за інформацією британців, відбувається найбільше аварій, отруєнь харчовими продуктами і побутових крадіжок. Крім того, у цій країні не варто погоджуватися на сумнівні екскурсії та виходити з готелю без картки, на якій тайською написано адресу й нанесено схему проїзду до місця проживання.
Жертвами пограбувань (у тому числі із застосуванням зброї), зазначають британські дослідники, найчастіше стають відвідувачі Південної Африки. Тут також часто зникає багаж. Про те, що рівень злочинності в ПАР надвисокий, а Йоганнесбург є однією з найкриміногенніших зон у світі, попереджають туроператори, котрі спеціалізуються на цьому напрямку. Тому любителям екстриму, які найчастіше їдуть до цієї країни, слід бути обережними як стосовно пильнування речей, так і щодо особистої безпеки.
Африка небезпечна не лише криміналом. Саме тут у туристів трапляються теплові удари і опіки. Певну небезпеку становлять отруйні змії, комарі (особливо малярійний комар «анофелес») і крокодили.
Тим, хто страждає на алергію, британські страховики радять уникати Карибського басейну: там можна наразитися на небезпеку укусів отруйних тропічних комах. Експерти також нарахували понад три тисячі випадків, коли їхні клієнти вимагали компенсації після нападу на них морських хижаків.
Небезпека «познайомитися» з недружелюбною підводною живністю є також на Барбадосі, Багамських островах і Кубі, особливо під час купання у відкритому морі, де хазяйнують акули, скати й інші хижаки.
Чемпіоном за кількістю «непомітних» пограбувань, за підрахунками британських експертів, є Чехія. Тут більшість туристів стають жертвами кишенькових злодіїв. Цією проблемою стурбована і влада країни: на плакатах, розвішених у людних місцях, написано: «Майте скрізь очі!».Така наочна агітація мусить переконати іноземних туристів бути пильними.


ВЕДМEЖА ТРІЙНЯ ВИЖИЛА
Коли на початку року в Луцькому зоопарку ведмедиха Маша уперше в неволі народила трійню, не всі вірили, що кволі ведмежата виживуть. Проте завдяки доброті жителів міста звірята і виросли, і вже пішли на «самостійні хліба»: їх купив звіринець Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Ця незвичайна історія вкотре проілюструвала велику любов людей до «братів наших менших». Коли відвідувачі зоопарку довідалися про бідолашну трійню, одразу стихійно організували товариство допомоги ведмежатам. Його найголовнішим ентузіастом став директор однієї з міських загальноосвітніх шкіл Валерій Півницький. Майже щодня небайдужі люди приносили ведмежатам ласощі й мед. Особливо звірятам сподобалося варення луцьких господинь, збирання якого згодом організував директор. Людська доброта перемогла — ведмежата зміцніли.
За статистикою, в природі з десяти народжених ведмежат виживає лише одне.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • КІНОСВІТ
  • ФАКТ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».