Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
СОНЦЕ І ШКІРА
Будь-який косметолог вам скаже, що геліотерапія (тобто засмага) надзвичайно корисна при вугревому висипанні, псоріазі, екземі, атопічному дерматиті й нейродерміті. Крім того, бронзовий відтінок шкіри — це гарно.

Сонячний опік. Із ким не бувало? Синдром вареного рака (шкіра червона, гаряча і болить, що не доторкнешся). Страждання при опіку неминучі, але їх можна зменшити. Народний засіб — кисломолочні продукти, розмазані на обпеченій поверхні тіла. Знадобляться також кефір, сметана, йогурти. З натуральних засобів допоможуть сік алое та настоянка квіток ромашки. Збити жар допоможе жарознижувальний, а зменшити біль — болезаспокійливі препарати.
Родимки. Власницям великої кількості родимих плям (особливо блондинкам і рудоволосим) улітку треба уважніше стежити за всім цим «виводком». Бийте тривогу, якщо родима пляма швидко збільшується в розмірах, починає запалюватися, кровоточити, змінювати колір або форму. Якщо це сталося, не втрачайте часу, звертайтеся за допомогою до фахівців. Та навіть якщо усе гаразд, «родимковласницям» краще не зловживати сонцем. Засмагати лише в безпечні години (до 11-ої ранку або після чотирьох вечора) і користуватися сонцезахисним кремом, придатним для вашого типу шкіри.
Хлоазма. Це — спеціальний жіночий сонячний сюрприз. Під дією ультрафіолету на шкірі з’являються темні плями. Спричинити хлоазм може захворювання печінки, «жіночі» недуги, а також парфуми і дезодоранти, нанесені перед засмагою. Передовсім треба забути про косметичні засоби, крім сонцезахисного крему. Так ви захистите шкіру від потрапляння на неї ефірних масел, що збільшують чутливість до сонячної радіації. Посилено вживайте вітаміни, особливо С. Якщо змащувати темні плями кремом, що вибілює, гірше не буде, але краще звернутися до фахівця.
Алергія на сонце. Це явище нечасте. Характерні ознаки: шкіра покривається дрібними прищиками і починає свербіти. Майте на увазі, що сонце лише запускає «алергічну» реакцію. Справжня причина хвороби криється в порушенні роботи внутрішніх органів: печінки, надниркових залоз, нирок, ендокринної системи тощо. Для початку треба перестати засмагати. Для зняття подразнення можна скористатися заспокійливими мазями з ланоліном, цинком або метилурацилом. Якщо не звернутися до дерматолога або алерголога для виявлення причини фотодерматиту, ця проблема щоразу виникатиме під час тривалого перебування на сонці.
Панацея від усіх бід одна — сонцезахисний крем. Він відбиває ультрафіолетові промені, які є причиною хвороб і старіння. З якою інтенсивністю їх відбиває крем, вказує коефіцієнт захисту: 5, 10, 20, 30. Не забувайте, що час безпечного перебування на сонці у блондинки і у смаглявої шатенки — різний.
також у паперовій версії читайте:
  • СИРІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ — КОРИСНІ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я
  • ДЕПРЕСІЮ ЛІКУВАТИМУТЬ ДИСТАНЦІЙНО
  • Є ЧИМ ПИШАТИСЯ!
  • ХЛОПЧИКА-МІЗИНЧИКА — ДО КНИГИ РЕКОРДІВ ГІННЕССА
  • МАСОНСЬКА ЛОЖА: ЗАВІСА СЕКРЕТНОСТІ
  • ПОМСТА ЗА АНТИБІОТИКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».