Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ЩО ЗА СТАТУС «ЧЛЕН СІМ’Ї ЗАГИБЛИХ»?
«Шановна редакціє! Поясніть, будь ласка, що це за статус «член сім’ї загиблих»? Кому його надають? Річ у тім, що я, маючи статус «дитина війни», хотіла скористатися маршруткою, але мені сказали, щоб заплатила за проїзд. Жінці, котра зайшла з посвідченням «член сім’ї загиблого», дозволили їхати безплатно. Як одержати такий статус?»
Ольга АЛЬОХІНА, Луганська область

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», чинність його поширюється на такі категорії громадян і сім’ї: сім’ї військовослужбовців, партизанів, підпільників, учасників бойових дій на території інших держав і прирівняних до них осіб (ст. 6 і 7 названого закону), які загинули (зникли безвісти) або померли від ран, контузії, каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання іншого обов’язку військової служби, а також захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, проходженням військової служби або перебуванням на території інших держав під час воєнних дій і конфліктів;
сім’ї військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, котрих закликали на збори військовозобов’язаних і які загинули (померли) під час виконання завдань;
сім’ї загиблих під час Великої Вітчизняної війни осіб з числа особового складу груп самозахисту об’єктових і аварійних команд місцевої протиповітряної оборони, а також родини загиблих унаслідок бойових дій працівників шпиталів, лікарень, інших медичних закладів.
До сімей загиблих (тих, що зникли безвісти) військовослужбовців, партизанів та інших зазначених у цій статті осіб, належать: утриманці загиблих (тих, що зникли безвісти), яким через це виплачується пенсія; батьки, один із подружжя, що не вступив повторно в шлюб, діти, що не мали і не мають своїх сімей, діти, котрі мають родини, але які стали інвалідами до досягнення повноліття; діти, котрі мають свої сім’ї, але обоє батьків яких загинули або зникли безвісти; дружини (чоловіки) померлих інвалідів Великої Вітчизняної війни, а також дружини (чоловіки), померлих учасників війни і бойових дій, партизанів і підпільників, визнаних за життя інвалідами загального захворювання, трудового каліцтва тощо, які не одружувались повторно.
Цей закон поширюється також на дружин (чоловіків) померлих інвалідів війни, учасників бойових дій, партизанів, підпільників і учасників війни, нагороджених орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу, визнаних за життя інвалідами, незалежно від часу їхньої смерті; на дружин (чоловіків) померлих партизанів, підпільників і військовослужбовців, які служили у військових підрозділах, частинах, штабах і установах, що входили до складу діючої армії в період Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років і війни 1945 року з імперіалістичною Японією, і нагороджених за цей період орденами й медалями колишнього Союзу РСР, які не одружилися вдруге.
Для встановлення статусу члена сім’ї загиблого і одержання відповідного посвідчення, слід звертатися до органів праці й соціального захисту населення за місцем проживання.

Лідія РУТА
також у паперовій версії читайте:
  • ПОКЛАДАЮЧИСЬ НА «ІНВЕСТИЦІЙНІ МОТИВАЦІЇ...»
  • ЗА СУБСИДІЄЮ — БЕЗ БОРГІВ
  • ШЛЯХ ДО СЕРЦЯ РОБОТОДАВЦЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».