Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«АЛЬ-КАЇДА» ЗАКЛИКАЄ ДО ДЖИХАДУ
Терорист номер два, один з лідерів міжнародної організації «Аль-Каїда» Айман аз-Завахірі оприлюднив відеозапис промови, у якій він закликає мусульман усього світу об’єднатися для священної війни проти «невірних». За його словами, «джихад є обов’язком кожного мусульманина», передає Associated Press.

Айман аз-Завахірі вважає, що мусульмани мусять надати підтримку ісламістському руху «Ісламська держава Ірак». Він закликав курдів на півночі Іраку також приєднатися до терористичних угруповань. «Наші іракські брати мають усвідомити, що настав час для єднання»,— заявив лідер бойовиків.
Відеозапис тривалістю понад півтори години потрапив до рук американської розвідувальної групи SITE, яка перехоплює повідомлення терористів з «Аль-Каїди». Найближчим часом він буде розміщений на одному з веб-сайтів, який ісламісти часто використовують для оприлюднення своїх заяв.
Народжений в Єгипті Айман аз-Завахірі, який колись працював лікарем, вже багато років керує терористичними операціями разом з Усамою бен Ладеном. Його називають «голосом Аль-Каїди». За голову терориста спецслужби США кілька років тому пообіцяли нагороду — 25 мільйонів доларів.

РЕТРОАВТОМОБІЛІ ПОБАЧАТЬ У ЄВРОПІ
у Парижі стартує транс’європейський автопробіг, у якому візьмуть участь 17 машин, вік яких перевищує 50 років. Через три дні «автомобілі-пенсіонери» прибудуть до Львова. Учасники пробігу перетнуть кордони Франції, Німеччини, Чехії, Польщі, України, Росії, Фінляндії, Швеції, Данії, Нідерландів і Бельгії, а фінішують, за планами організаторів, 28 липня у французькій столиці.

Цього року вперше в історії незалежної України для участі в ралі запросили два екіпажі з міста Лева. У неблизьку і ризиковану подорож вирушать Руслан Рейдель і Сергій Павловський на автомобілях ГАЗ М-20 «Побєда» і ГАЗ-21 «Волга». А 9–10 липня львів’яни зможуть на власні очі побачити ретроавтомобілі і поспілкуватися з учасниками перегонів.
також у паперовій версії читайте:
  • У ЦИРКУ ПРАЦЮВАЛИ РАБИ
  • ЗАКАРПАТЦІ ХОЧУТЬ ЇЗДИТИ В УГОРЩИНУ
  • СТРАШНА СТАТИСТИКА
  • ЧЕРЕЗ СПЕКУ ГИНУТЬ ЛЮДИ
  • НОМІНАНТИ НА ЗВАННЯ «СІМ ЧУДЕС УКРАЇНИ»
  • ОЧІКУЄТЬСЯ ВЕСІЛЬНИЙ РЕКОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».