Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ПРОБЛЕМА
СТОП-КРАН ЯК ЗБРОЯ СКРИВДЖЕНИХ
Доведені до відчаю мешканці гуртожитку ВАТ «Херсонські комбайни» намагалися перекрити рух потягів на станції «Херсон». Понад 50 жінок з дітьми зібралися на пероні пасажирського вокзалу. Вимога одна — негайно відновити електропостачання гуртожитку, який відключений за борги. Обурені люди вважають, що це зроблено незаконно і вони стали заручниками ситуації.

Це вже не перше відключення гуртожитків комбайнобудівників. Розлючені мешканці перекривали центральну транспортну магістраль обласного центру — проспект Ушакова. Дійшла черга до залізниці.
— Міська влада давно вже мала прийняти наші гуртожитки до комунальної власності,— заявляли люди.— Доки триватиме знущання над нами? Ніхто з міськвиконкому до нас навіть не приїхав, усім — байдуже!
На місце події прибув голова облдержадміністрації Борис Силенков та 25 працівників міліції. Після нетривалого спілкування і роз’яснень, люди покинули залізничний вокзал і розійшлися. За півгодини електропостачання гуртожитку було відновлено.
У звичний для Херсона спосіб намагалися привернути увагу влади до своїх проблем і мешканці
9-поверхового будинку, що на вулиці Кольцова. Взявшись за руки, живим ланцюгом люди перекрили чи не найширшу магістраль міста — проспект 200-річчя Херсона. А довели їх до цього працівники місцевого ЖЕКу.
— Ми хочемо, щоб влада повернулася до нас обличчям, щоб вона знала, що ми не бидло, а живі люди,— скаржилися кореспондентам і співробітникам ДАІ мешканці будинку.— Якщо хтось не платить за комунальні послуги, а таких небагато,— це їхня біда, чому ж інші мають страждати і чотири дні сидіти без світла та води через те, що своєчасно розраховуються за надані послуги?
Будинок на вулиці Кольцова, 45 раніше належав видавництву «Наддніпрянська правда», а нині перебуває на балансі ЖЕКу № 4. Саме йому мешканці сплачують кошти за електроенергію. До «Херсонобленерго» вони не доходять, комунальники спрямовують їх на свої потреби. Чималі борги за електрику й стали приводом для відключення 108 квартир.
Із запрошених представників влади відгукнулися лише два депутати Суворовської райради — Ігор Піддубченко та Катерина Бєляєва, які порадили протестувальникам скласти договори з ЖЕКом, визначити чіткий перелік послуг та тарифи. Тоді в разі невиконання зобов’язань можна сміливо звертатися до суду. Інший варіант — взагалі відмовитися від послуг ЖЕКу і створити товариство співвласників багатоквартирного будинку.
— Чому ніхто з мешканців й досі не звернувся до райвиконкому? — дивується депутат райради Катерина Бєляєва.— Ми б допомогли розв’язати проблему, порадили, як створити товариство співвласників. Люди звикли чекати, що хтось, а не вони самі, має все владнати...
Пікетувальників такі пояснення явно не задовольнили. Вони запевнили, що в разі подальшого ігнорування їхніх проблем — перекриватимуть залізницю...
Знаючи, скільки будинків у нас страждають від відключень електрики та води, слід чекати, що поїзди через Херсон скоро взагалі перестануть ходити.

Софія СЕРЕБРЯКОВА
також у паперовій версії читайте:
  • ЯКЕ ЖИТТЯ, ТАКЕ Й ДОЗВІЛЛЯ
  • ВІДПРАВИВ SMS — ЗНАЙШОВ РОБОТУ
  • КУДИ Ж ПОДІЛИСЯ ЛІКАРІ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».