Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ГАВАНІ РОЗКУРИЛИ «ГАВАНУ»
У Гавані розпочався 9-ий Міжнародний фестиваль кубинської сигари. На нього зібралося понад 1,5 тисячі представників країн Європи, Близького Сходу й Азії, де «Гавана» залишається, як і раніше, популярною, незважаючи на посилення заходів боротьби з курінням.

За інформацією з міжнародних джерел, Фідель Кастро, який перебуває тепер на лікуванні після перенесеної ним у серпні минулого року операції, поставив свій підпис на сертифікатах кількох нових марок сигар, які виставляються на фестивальний аукціон.
Кастро відмовився від куріння раніше улюблених ним сигар понад 20 років тому. Проте, зважаючи на експортні потреби країни і бажаючи підтримати одну з найвідоміших у світі кубинських виробничих традицій, погодився поставити свій підпис під сертифікатом автентичності і високої якості нових марок.
За словами віце-президента державної корпорації «Абанос» Енріке Бабота, торік Куба продала сигар на суму 370 мільйонів доларів, з яких 60% припадає на європейські країни.
Півтора року тому Куба, де куріння сигар є національною традицією, також приєдналася до світової тенденції обмежувати права курців, заборонивши куріння в громадських місцях, у транспорті, в лікарнях, ресторанах і поліцейських відділках. А ціна коробки сигар на внутрішньому ринку зросла до 200 доларів, що не по кишені абсолютній більшості громадян. Таким чином, кубинські сигари, особливо відомих марок, тютюновий лист для виробництва яких витримується в спеціальних умовах від трьох до п'яти років, стали винятково експортним продуктом.
Що ж до простих кубинців, то вони були вимушені перейти на дешеві сигарети, які набиваються тютюновими відходами виробництва престижних «Гаван».
також у паперовій версії читайте:
  • СЕРБІЯ В ГЕНОЦИДІ НЕ ВИННА
  • АФГАНІСТАН: ЗАМАХ НА ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТА США
  • В ІРАКУ ДІЛЯТЬ НАФТУ
  • «ТИГРИ» ПОРАНИЛИ ІНОЗЕМНИХ ДИПЛОМАТІВ
  • ЄВРОПА У ПОШУКАХ НАФТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».