Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СТРАЙК ГІРНИКІВ НА «КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ» ТРИВАЄ
Шахтарі цієї копальні на Луганщині не досягли домовленості з урядовцями щодо виплати заборгованості із зарплати. Дводенні перемови з представниками Міністерства вугільної промисловості не принесли результатів, їх продовжать сьогодні. До цього часу аудитори мають оцінити майно підприємства, яке перебуває у приватній власності.

Нагадаємо, дев'ять шахтарів «Краснопільської» 23 дні страйкують, не піднімаючись на поверхню, аби домогтися виплати заробленого. Чиновники з Кабміну пропонують зробити розрахунок після того, як копальня знову перейде в державну власність і з'являться гроші від продажу вугілля. Шахту було приватизовано в 2001 році за 1,36 мільйона гривень. Її запаси становлять приблизно 35 мільйонів тонн коксуючого вугілля.
Як заявив перший заступник міністра вугільної промисловості Юрій Зюков, заборгованість буде погашено до кінця лютого. Він зазначив, що загальна сума боргу колишнього власника — ТОВ «Карат» сягає 1,7 мільйона гривень, з яких 500 тисяч — борг перед близько 100 гірниками. Цю частину боргу й буде погашено насамперед. Ще 1,2 мільйона гривень заборгованості перед колишніми працівниками цієї шахти буде виплачено після продажу майна ТОВ «Карат».
За словами заступника міністра, така ситуація склалась через недосконалість законодавства, яке регулює приватизацію об'єктів вугільної промисловості. Нині Мінвуглепром розробляє законопроект про особливості приватизації об'єктів вугільної галузі, в одному з положень якого йдеться про необхідність надання інвестиційної програми, розрахованої не менше, ніж на десять років.
Президент України звернувся до уряду і дав доручення голові Луганської облдержадміністрації Олександрові Антипову терміново врегулювати ситуацію, що виникла на шахті «Краснопільська».
«Йдеться не лише про заборгованість із зарплати шахтарям, а й про життя і здоров'я людей, яким загрожує надзвичайна ситуація, що склалась»,— сказав він, маючи на увазі підземний страйк, який призвів до погіршення стану здоров'я кількох протестувальників.

СЕКРЕТАРІАТ ПРЕЗИДЕНТА: УРЯД ТАКИ «НАКРУТИВ» ІЗ ТАРИФАМИ
Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду привести у відповідність до законодавства три постанови, що стосуються встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це повідомив на брифінгу керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

Секретаріат, за його словами, вивчив чинну нормативну базу щодо комунальних тарифів і дійшов висновку, що постанови Кабміну від 10 липня 2006 року — про тарифи на теплову енергію, від 12 липня 2006 року — про тарифи на водопостачання та водовідведення і від 12 липня 2005 року — про тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій — мають недоліки. Зокрема, в них не визначено обсяги витрат постачальників послуг, які можна включати у розрахунок, що є причиною різниці між тарифами в різних регіонах. Крім того, закладені у тарифи плани споживання послуг на 60% перевищують їхній реальний обсяг, не встановлено контрольного рівня рентабельності для підприємств, не врегульовано питання включення в тарифи капітальних видатків, не унормовано втрати електроенергії й води тощо.
«Президент вимагає негайного приведення до порядку цих постанов з тим, аби вилучити будь-яке подвійне тлумачення подальшого розрахунку»,— сказав пан Шлапак. За його словами, врегулювання постанов згідно з вимогою глави держави дасть змогу громадянам контролювати правильність нарахування комунальних тарифів.
Посадовець зазначив, що Президент також пропонує чітко виконувати рішення Ради нацбезпеки і оборони стосовно ситуації в житлово-комунальному господарстві країни, провести публічну дискусію з проблеми тарифів, дати оцінку чинним тарифам на місцях, а також змінити статус Національної комісії з регулювання електроенергетики і надати їй функції щодо встановлення комунальних тарифів.
також у паперовій версії читайте:
  • ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ ВІДСВЯТКУВАЛА ЮВІЛЕЙ
  • Ан-148 СЕРТИФІКОВАНО
  • КРИВОРІЗЬКИЙ ВИБУХ ЗАБРАВ ТРИ ЖИТТЯ
  • ВІДКРИТО ЦЕНТР ЛІКУВАННЯ ДІТЕЙ З ВІЛ/СНІДом

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».