Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
УКРАЇНА — ЄС: ДЕ ЧІТКА ПОЗИЦІЯ?
Українське суспільство розчароване відсутністю висновків ради Євросоюзу щодо чіткої європейської перспективи України, заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович під час зустрічі з делегацією Комітету Європарламенту з парламентської співпраці між ЄС і Україною.

«В Україні існує консенсус щодо отримання країною членства в ЄС. Євроінтеграція залишається пріоритетом державної політики України»,— сказав він, зазначивши, що Президент, уряд і Верховна Рада мають єдину позицію з цього питання. Водночас, за словами В. Януковича, «відсутність висновків ради Євросоюзу про чітку позицію щодо європейської перспективи викликає розчарування в українському суспільстві».
Прем'єр-міністр повідомив європарламентарів, що 22 лютого антикризова коаліція і опозиція підтримали заяву Верховної Ради про євроінтеграцію України.
«5 березня відбудеться перший раунд переговорів з підготовки нової угоди про співпрацю України і Євросоюзу. Ми закликаємо врахувати прогрес, досягнутий у співпраці ЄС і України, і відзначити європейське просування країни»,— сказав глава уряду.
При цьому Віктор Янукович зазначив, що уряд забезпечить внутрішні перетворення в країні, реформування економіки і впровадження найвищих стандартів життя.
«За час роботи уряду розширено економічну, політичну і секторальну співпрацю з Євросоюзом. Нині українська і європейська сторони відзначають прогрес у виконанні Плану дій Україна—ЄС. Під час переговорів щодо нового тексту угоди мають бути враховані позитивні результати, досягнуті за цей час»,— додав глава уряду.
Прем'єр-міністр також вважає, що Євросоюз має підтримати звіт Робочої групи і схвалення заявки України про вступ до Світової організації торгівлі.
Прем'єр-міністр повідомив європарламентарям, що в Україні торік зростання ВВП становило більш 7%. «Практично у всіх галузях збільшилися обсяги виробництва. Іноземні інвестиції в Україну становили 21,2 мільярда доларів»,— додав він.
Янукович зазначив, що на початку 2007 року зберігається позитивна тенденція до зростання економіки. Зокрема, за його словами, «в січні зростання ВВП було 9,3%».
На переконання глави українського уряду, «за останні кілька місяців проведено велику роботу зі вступу України до СОТ».
У свою чергу, віце-президент Європарламенту Марек Сівець заявив: «Ми на початковому етапі переговорів за новою угодою маємо всі необхідні повноваження від Європарламенту, аби сприяти просуванню інтеграції й співпраці, щоб підписати найефективнішу угоду, яка сприяла б інтеграції України. Тому що ми вважаємо, що членство можливе».
Пан Сівець також наголосив, що депутати, котрі прибули до Києва в складі делегації Комітету Європарламенту з парламентської співпраці між ЄС і Україною, є активними прихильниками України. «Ми з Україною були і у важкі, й у добрі часи»,— зазначив він.
Віце-президент Європарламенту повідомив, що делегати під час своєї поїздки в Україну мають намір відвідати Донецьку область. «Багато хто в Європі вважає, що населенню Донецька не подобається Євросоюз. Ми хочемо це перевірити, хоча я особисто в цьому переконаний. Але це наш відкритий підхід щодо наближення України до Євросоюзу»,— додав він.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕ СЛІД ЗАБУВАТИ ПРО ЗОБОВ'ЯЗАННЯ
  • ОЛЕКСАНДР МЕДВЕДЬКО ОБІЦЯЄ НАВЕСТИ ЛАД
  • ТАК ХТО ВИНЕН?
  • ВЕРХОВНА РАДА — ЗА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».