Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НЕПЕРЕМОЖНІ, або ХТО ЗУПИНИТЬ «ІНТЕР»?
Головною подією чергових турів провідних футбольних чемпіонатів Європи стало продовження переможної серії міланського «Інтера». Нині на рахунку міланців — сімнадцять перемог поспіль. Варто відзначити також перемогу, яку, нарешті, здобула мюнхенська «Баварія» у чемпіонаті Німеччини. В англійській першості «Манчестер Юнайтед», за відсутності «Челсі», який грав у фіналі Кубка англійської ліги, збільшив розрив від найближчого переслідувача до дев’яти очок.

Чемпіонат Англії, 28-й тур
Лідер першості «Манчестер Юнайтед» у Лондоні грав із «Фулхемом» і в напруженій боротьбі здобув чергові три очки. На сімнадцятій хвилині господарі поля вийшли вперед — після помилки голкіпера Едвіна Ван дер Сара та захисника Неманьї Відіча Брайян Макбрайд відправив м’яч у ворота. Ще до перерви манкуніанці відігралися — Райян Гіггз чудово розпорядився м’ячем після навісу Уейна Руні. У другому таймі господарі володіли ігровою й територіальною перевагою, але забити не змогли — Ван дер Сар більше не помилявся і парирував небезпечні удари Дейвіса та Макбрайда, а після пострілу Томаша Радзинські голландському голкіперові допомогла поперечина. Наприкінці зустрічі «Фулхем» зненацька віддав манкуніанцям ініціативу, чим останні скористалися — Криштіану Роналду зробив один зі своїх фірмових сольних проходів і влучно пробив у кут воріт. Таким чином, «Манчестер Юнайтед» відірвався від «Челсі» на дев’ять очок.
«Ліверпуль» після складного поєдинку на «Камп ноу» у Лізі чемпіонів на своєму полі розім’явся на «Шеффілд Юнайтед». На 20-й і 25-й хвилинах екс-нападник збірної Англії Роббі Фаулер реалізував два одинадцятиметрові у ворота «Юнайтеда». У другій половині зустрічі Самі Хююпя забив свій перший гол у лізі в нинішньому сезоні, а Джеррард довершив розгром гостей. Зазначимо, що «Ліверпуль» встановив новий рекорд Прем’єр-ліги, зберігши власні ворота недоторканними восьмий домашній поєдинок поспіль.
Результати матчів туру: «Уіган» — «Ньюкасл» — 1:0, «Блекберн» — «Портсмут» — 3:0, «Тоттенхем» — «Болтон» — 4:1, «Фулхем» — «Манчестер Юнайтед» — 1:2, «Міддлсбро» — «Рідінг» — 2:1, «Ліверпуль» — «Шеффілд Юнайтед» —4:0, «Чарльстон» — «Вест Хем» — 4:0, «Уотфорд» — «Евертон» — 0:3.

Чемпіонат Німеччини, 23-й тур
Мюнхенська «Баварія» завдяки голам Лукаса Подольські та Марка Ван Боммеля обіграла на своєму полі «Вольфсбург» із рахунком 2:1, наблизившись до зони Ліги чемпіонів, яку окупували «Шальке-04», «Штутгарт» і «Вердер». Мюнхенці відверто слабко провели стартові хвилини зустрічі, не створивши жодного небезпечного моменту біля воріт гостей. Ба більше, на десятій хвилині «Вольфсбург» двічі поспіль не реалізував стовідсоткових гольових шансів. На 24-й хвилині після передачі Подольські з вигідної позиції у ворота не влучив Ван Боммель. Через дві хвилини гості отримали пенальті у власні ворота. Мадлунг, намагаючись завадити м’ячу «піти» на кутовий, порушив правила проти Пісарро, а Подольські чітко його реалізував.
На початку другого тайму «Баварія» забила другий гол. Потужний удар низом Ван Боммеля досяг своєї мети. Здавалося, що мюнхенці зможуть спокійно зберегти переможний рахунок. Та на 79-й хвилині Макіаді ударом зблизька не залишив жодного шансу Кану. Втім у час, що залишився, рахунок на табло не змінився.
Результати матчів туру: «Боруссія» М — «Вердер» — 2:2, «Шальке-04» — «Байєр» — 0:1, «Ганновер» — «Боруссія» Д 4:2, «Енергі» — «Армінія» — 2:1, «Гамбург» — «Айнтрахт» — 3:1, «Бохум» — «Алеманія» — 2:2, «Баварія» — «Вольфсбург» — 2:1, «Майнц» — «Нюрнберг» — 2:1, «Штутгарт» — «Герта» — 0:0.

Чемпіонат Іспанії, 23-й тур
Центральним матчем туру чемпіонату Іспанії стало мадридське «дербі» «Атлетіко» — «Реалом». Підопічні Хав’єра Агірре, котрі не перемагали на своєму полі «Реал» з 1999 року, мріяли перервати цю «чорну» серію. Тим паче, що для довгоочікуваної події випала слушна нагода. Нині «Реал» не в найкращому стані та з різних причин не міг розраховувати на кількох ключових гравців основного складу.
«Атлетико» відразу розпочав штурм воріт суперника. Протягом перших семи хвилин господарі поля двічі виконували небезпечні штрафні, але ударам Петера Люксена та Лучано Галетті бракувало влучності. Натомість на одинадцятій хвилині після рикошету Галетті втік правим флангом, точним пасом знайшов у центрі штрафного майданчика Фернандо Торреса, який одним торканням обробив м’яч, а другим пробив у нижній кут. Радість капітана «Атлетико» можна було зрозуміти — він уперше у своїй кар’єрі забив у ворота «Реала». Надалі «Атлетико» не зменшував обертів. На пятнадцятій хвилині після розіграшу штрафного Переа добив шкіряну кулю у порожні ворота, але суддя не зарахував гол через спірне порушення правил проти Емерсона. До середини першого тайму гра вирівнялась, а наприкінці першої половини гри переповнений стадіон побачив ще три стовідсоткові гольові шанси. Спочатку голкіпер «Реала» Ікер Касільяс неймовірним чином урятував власні ворота після удару Галетті. Згодом Каннаваро з кількох метрів пробив у воротаря. Нарешті на 45-й хвилині після розіграшу штрафного з десяти метрів у ворота не влучив Переа.
На початку другої половини зустрічі «Атлетико» знову перехопив ініціативу, проте небезпечних моментів біля воріт команд не виникало. На шістдесятій хвилині суддя відверто пожалів Каннаваро, не показавши італійцеві другої жовтої картки за фол проти Галлетті. Через дві хвилини після цього епізоду «Реал» відігрався. Після чудової передачі Антоніо Кассано Ігуаін реалізував вихід віч-на-віч і забив перший гол за «Реал». Героєм матчу на 81-й хвилині міг стати гравець номінальних господарів Юркас Сейтарідіс, який, вийшовши віч-на-віч з голкіпером суперника, пробив у кількох сантиметрах від штанги. За дві хвилини Каннаваро все-таки отримав другу жовту картку за фол проти Фернандо Торреса. В підсумку «Атлетико» ледь не скористався чисельною перевагою на 90-й хвилині, але Касільяс ногами парирував удар Агуеро.
Результати матчів туру: «Леванте» — «Сарагоса» — 0:0, «Сельта» — «Расинг» — 2:2, «Бетіс» — «Рекреативо» — 0:0, «Вільярреал» — «Мальорка» — 2:1, «Осасуна» — «Еспаньол» — 0:2, «Гетафе» — «Севілья» — 0:0, «Атлетико» М — «Реал» — 1:1, «Реал Сосьєдад» — «Депортиво» — 0:1, «Гімнастік» — «Валенсія» — 1:1, «Барселона» — «Атлетик» — 3:0.

Чемпіонат Італії, 25-й тур
Міланський «Інтер» продовжив свої феєричні виступи у Серії А. Черговою жертвою «інтернаціонале» стала «Катанья». Міланці, за порожніх трибун, показали суперрезультативний футбол, перегравши «номінальних» господарів із рахунком 5:2. У складі «чорно-синіх» переважно забивали резервісти: Соларі, Самуель і Гроссо. Природно, було неможливо піти без забитих м’ячів форвардам Златану Ібрагимовичу та Хуліо Крусу. «Рома» помстилась «Реджині» за поразку в першому колі, забивши у ворота суперника три м’ячі. У складі римлян відзначилися Тавано, Мексес і Пануччі. Чудова зв’язка форвардів «Фіорентини» Муту і Тоні принесли перемогу «фіалкам» над «Емполі». «Лаціо» реалізував свій шанс вийти на четверте місце завдяки перемозі над «Кальярі» з рахунком 2:0.
Результати матчів 25-го туру: «Ліворно» — «Асколі» — 0:0, «Кальярі» — «Лаціо» — 0:2, «Удінезе» — «Парма» — 3:3, «Рома» — «Реджина» — 3:0, «Фіорентина» — «Емполі» — 2:0, «Мессіна» — «Сієна» — 1:0, «Катанья» — «Інтер» — 2:5, «Кьєво» — «Торіно» — 3:0, «Аталанта» — «Палермо» — 1:1, «Мілан» — «Сампдорія» — 1:0.
Чемпіонат Франції, 26-й тур
«Ліон» після матчу в Лізі чемпіонів провів не менш напружений поєдинок із «Сошо». Він для чемпіонів Франції розпочався невдало. До тридцятої хвилини вони програвали з рахунком 0:2. Проте під завісу першої половини зустрічі Мілан Барош скоротив перевагу «Сошо» до мінімуму. Головні події сталися наприкінці матчу. Спочатку за п’ять хвилин до завершення матчу гості реалізували пенальті. Здавалося, ніщо не зможе врятувати ліонців від чергової поразки. Однак Вільтор і Жуніньйо відзначилися двічі в додатковий час — нічия 3:3.
Результати матчів туру: «Ренн» — «Сєдан» — 0:2, «Тулуза» — «Марсель» — 3:0, «Ле Ман» — «Монако» — 0:2, «Ніцца» — «Лілль» — 2:1, «Нант» — «Осер» — 1:1, «Труа» — «Лорьян» — 3:0, «Ліон» — «Сошо» — 3:3, «Ланс» — «Нансі» — 2:2, «Бордо» — «Валансьєн» — 2:1, ПСЖ — «Сент-Етьєн» — 0:2.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НОЙМАНОВА — НЕДОСЯЖНА
  • БЕЗ КОМПРОМІСУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».