Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФІГУРНЕ КАТАННЯ: ГОЛОВНЕ — УЧАСТЬ?
Чемпіонат Європи з фігурного катання, який завершився у Варшаві, навряд чи можна визнати успішним для вітчизняних спортсменів. Вище голови не стрибнув ніхто, на властивому їм рівні виступили пари — і спортивна, і танцювальні. Натомість одиночники розчарували, втім, від нашої єдиної представниці-дебютантки ніхто й не сподівався прориву.

Найбільше надій ми покладали на змагання спортивних пар. Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов два роки тому на континентальній першості були п'ятими, повторили вони свій найкращий результат і тепер. Чи могли Тетяна і Станіслав у підсумку опинитися вище? Скорше так, ніж ні. Найкраще, хоча й небездоганно (приміром, через зайві кроки Морозова фігуристам не зарахували потрійний «сальхов») українська пара відкатала довільну програму, яку судді оцінили у 101,73 бала — четвертий результат. Росіянам Юлії Обертас і Сергію Славнову для того, щоб не пропустити наших співвітчизників уперед, вистачило гандикапу, отриманого в короткій програмі. Якщо бути до кінця відвертими, треба визнати, що Волосожар і Морозова вище четвертої позиції навряд чи пропустили б: конкурентів чемпіонам Європи Олені Савченко і Робіну Шолкови на континенті не мають, а росіянам Марії Петровій і Олексію Тихонову та полякам Дороті і Маріушу Сюдекам влаштували почесні проводи, поставивши ці дуети на другу і третю позиції. Лише в разі бездоганного виконання обох програм обійти когось з ветеранів було б можливим, та помилок уникнути все ж не вдалося... Імовірно, наступного року, коли склад учасників чемпіонату Європи оновиться, третє місце стане реальним. Право взяти участь у континентальній першості мала ще одна наша пара — Юлія Бєлоглазова і Андрій Бех, та через травму партнерки довелося відмовитися від поїздки до Варшави.
У найсуб'єктивнішому виді естетичного спорту після завершення кар'єри Олени Грушиної і Руслана Гончарова на перший план вийшли Ганна Задорожнюк і Сергій Вербило (тим більше, що разом з Миколою Морозовим постановкою їхніх програм займається сама Олена Грушина). Те, що вони потрапили до чільної десятки (саме десятими завершили змагання Ганна і Сергій) дало змогу зберегти подвійне представництво на наступному чемпіонаті континенту й отримати єдину для нас путівку на чемпіонат світу, який цього року відбудеться в японській столиці Токіо. Торік на головному світовому форумі Ганна Задорожнюк і Сергій Вербило були 21-ми, нині варто сподіватися на прогрес. Програми чемпіонів України Алли Бекназарової і Володимира Зуєва арбітри оцінили скромніше — тринадцяте місце.
Серед еліти танців на льоду нагороди розподілено так: французи Ізабель Делобель і Олів'є Шонфельдер стали першими, росіяни Оксана Домніна і Максим Шабалін — другими, а чинні чемпіони світу болгари Албена Денкова і Максим Ставіськи — тільки третіми.
Більшого чекали від Антона Ковалевського: після короткої програми наш найкращий одиночник був дев'ятим, а перед довільною перехвилювався і став тільки п'ятнадцятим, через що в сумі посів тринадцяте місце. Це кращий, ніж торік, результат (у Ліоні Ковалевський фінішував шістнадцятим), але недостатній для збільшення вітчизняного представництва в чоловічому одиночному катанні...
Для 16-річної дебютантки дорослих змагань Ірини Мовчан успіхом можна вважати вісімнадцяте місце в короткій програмі (участь у ній брали 38 фігуристок, і тільки 24-х найкращих з них допустили до виконання довільної програми). На жаль, спіймати кураж вдруге поспіль Ірині не вдалося, тож фінішувала вона 24-ю. Втім, набагато прикріше, приміром, чемпіонці Росії Ксенії Дороніній, яка в короткій програмі стала 28-ю і на цьому завершила участь у змаганнях.
У боротьбі за нагороди італійка Кароліна Костнер виявилася стабільнішою за швейцарку Сару Майєр, а фінська спортсменка Кіра Корпі випередила чемпіонку своєї країни Сюзанну Пойкіо.
Наступне публічне побачення з нашими улюбленцями призначено на 19–25 березня в Токіо.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • «БАВАРІЯ» РОЗПОЧИНАЄ З ПОРАЗКИ
  • НЕВТОМНА ВАЛЕНТИНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».