Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРШІ ВТРАТИ «ДИНАМО»
Три тижні тому донецький «Металург» зіграв унічию із земляками з «Шахтаря» і вивів київське «Динамо» в одноосібні лідери чемпіонату України. У шостому турі національної першості донеччани повторили «подвиг», зігравши внічию з динамівцями, таким чином, рівновагу в боротьбі лідерів відновлено.

Упродовж чотирьох років донецький «Металург» не міг відібрати очок у киян. Востаннє це сталося в жовтні 2002-го на полі НСК «Олімпійський». Для віце-чемпіонів України остання гра з «металургами» стала 450-ою у змаганнях на першість у країні. Того ж вечора столичні футболісти забили свій тисячний гол в українських чемпіонатах, проте ювілейний гол Рінкона і не став переможним у матчі.
Першими в цьому поєдинку відзначилися донеччани: на 22-й хвилині після подачі кутового Родольфо програв боротьбу за м’яч Прийомову — і той ударом головою відкрив лік голам — 1:0. Кияни кинулися відігруватися. Крім небезпечних моментів, у першому таймі потішив глядачів власною акторською майстерністю Родольфо. Біля бокової лінії він порушив правила проти Деметрадзе, який упав у боротьбі з бразильцем. Футболіст підійшов до грузина, нахилився та щось йому сказав, той відмахнувся. Цієї миті Родольфо, неначе від удару по голові, впав на газон. На щастя для Деметрадзе, австрійський суддя Меснер розібрався в цьому епізоді та показав бразильцеві жовту картку за симуляцію. Гості відновили рівновагу на 53-й хвилині. Корреа з кутового навісив на дальню штангу, а Вірт помилився на виході, чим скористався Рінкон — 1:1. До завершення поєдинку рахунок на табло не змінився.

Анхель Алонсо, головний тренер «Металурга»:
— Це була складна зустріч. У першому таймі ми контролювали гру, але в другому дещо втратили цей контроль. Сподівалися протриматися перші п’ятнадцять хвилин другої половини двобою, проте нам забили. Так само вдруге поспіль втрачаємо трьох футболістів за гру. Зрозуміло, що ми сподівалися на перемогу, але мусимо змиритися з нічиєю. Це теж непоганий результат.

Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Звісно, важко грати, коли багато футболістів залучено до матчів за збірну. За два дні дуже складно збалансувати гравців і психологічно, і фізично. У першому таймі ми грали погано. У другому, вважаю, мали перевагу, та було багато моментів, яких хлопці не реа-лізували. Не розумію, чому ми не могли діяти так само добре в першому таймі. Можливо, десь підсвідомо була думка про першу гру в Лізі чемпіонів. Нині складно аналізувати поєдинок. Пізніше ми уважно переглянемо й проаналізуємо цей матч.
А донецький «Шахтар» у зустрічі з полтавською «Ворсклою» взяв заплановані три очки. Єдиний гол у матчі на третій хвилині двобою провів Ярмаш, який після прострілу Шевчука забив м’яч у власні ворота. Обидві команди створили чимало небезпечних моментів. Полтавчанам дуже допомогло вилучення на 39-й хвилині Хюбшмана. Того вечора від голів рятували голкіпери, поперечини та штанги.

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Ми сьогодні завоювали дуже важливі три очка. Усі наші гравці, природно, думкою вже були на грі з «Ромою». Відчувалася якась нервовість у їхніх діях, підтвердження цьому — вилучення Томаша Хюбшмана, яке вважаю цілком заслуженим. Ми дуже добре почали цей матч. Деяким гравцям «Шахтаря» здалося, що матч уже закінчено після забитого м’яча, і стали грати як-небудь. Потім був грубий фол проти Гая, але арбітр не призначив пенальті. У другому таймі зіграли від оборони, дуже чітко. Ми дали можливість відпочити деяким гравцям перед матчем Ліги чемпіонів. Ідеться про футболістів, що виступали за свої національні збірні. Вдало повернувся в основу Шуст, він не раз рятував команду після складних ударів суперника. Тепер найважливіше — до матчу в Римі відновити гравців після складного двобою.

Віктор Носов, головний тренер «Ворскли»:
— Грали начебто й непогано, але результатом, природно, не задоволені ні тренери, ні команда, ні вболівальники. Щодо самовіддачі, то претензій до хлопців немає. Чудово зіграв воротар суперника. Турнірна ситуація зобов’язує нас грати з таким же запалом всі ігри. Будемо працювати над помилками.

Результати всіх матчів шостого туру:
«Металург» (Донецьк) — «Динамо» — 1:1
Голи: Прийомов 22 — Рінкон 53
«Ворскла» — «Шахтар» — 0:1
Голи: Ярмаш 3, автогол
«Зоря» — «Металург» (Запоріжжя) — 0:0
«Арсенал» — «Кривбас» — 1:1
Голи: Закарлюка 58 — Гігіадзе 45
«Таврія» — ФК «Харків» — 2:0
Голи: Ковпак 21, — з пенальті, Гоменюк 77
«Дніпро» — «Сталь» — 0:0
«Іллічівець» —»Карпати» — 1:2
Голи: Шмаков 73, автогол — Батіста 12, 43
«Металіст» — «Чорноморець» — 4:0
Голи: Фомін 16, Рикун 40, з пенальті, 90, Ганчаржик 44

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • У ГОСТІ ДО «ВОВКІВ» ГОЛОДНИХ
  • ПЕРЕМОЖНА ХОДА
  • ПОРТУГАЛЬСЬКИЙ УСПІХ ГОДУНКО
  • ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ — НЕ ДЛЯ НАС
  • ЗОРЯНИЙ ЧАС ФЕДЕРЕРА ТА ШАРАПОВОЇ
  • БЕЗ ЧЕМПІОНІВ
  • МАСКАЄВ ШКОДУЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».