Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОБОТИ НА МІСЦІ АВАРІЇ ТУ-154 ЗАВЕРШЕНО
На місці падіння російського літака Ту-154 у Донецькій області завершено повне санітарне очищення території. Про це вчора повідомила заступник головного державного санітарного лікаря Донецької області Лариса Гусєва.

«Усі роботи на місці падіння літака закінчено. Урядовою комісією підписано акт»,— сказала вона. За її словами, на місці падіння літака проби на радіоактивність дали негативний результат.
«Ми відібрали проби ґрунту на предмет нафтопродуктів і хімічних токсичних речовин, які там, можливо, залишилися. Результати будуть днями»,— підсумувала пані Гусєва.
Донецьк покинули родичі загиблих у авіакатастрофі. Усього, за даними міжурядової комісії України і Росії, наразі серед жертв трагедії — 40 невпізнаних. Вирішено, що в такому разі родичі напишуть заяви на проведення так званої молекулярної експертизи.
Трагедія з літаком лишається резонансною у медіа. Окремі з них ведуть свої розслідування. Скажімо, «Правда. Ру», вустами колишнього військового льотчика, полковника, віце-президента академії геополітичних проблем Володимира Анохіна стверджує, що це, мабуть, був нещасний випадок, хоча «українська диспетчерська служба завжди вважалась слабкою». Газета «Известия» наводить слова заслуженого льотчика Росії Володимира Герасимова. За його версією, диспетчери Харківського центру управління повітряним транспортом, які вели рейс 612, не дозволили екіпажу лайнера відхилитися від заданого повітряного коридору на потрібну відстань, щоб оминути грозовий фронт.
Проте міністр транспорту України Микола Рудьковський офіційно заявив, що командир лайнера отримав згоду харківських диспетчерів пройти в 20 кілометрах на схід від установленого маршруту, щоб оминути грозу.
Гендиректор «Украероруху» Юрій Чередниченко заявив, що ні «за маневром, ні за курсом, ні щодо висоти наші диспетчери екіпажу загиблого літака не обмежували, оскільки у районі на той момент інших повітряних суден не було». Як відомо, жодної офіційної версії причин катастрофи російського літака Ту-154 поки не оприлюднено.

ЛАЗАРЕНКА ЗАСУДЖЕНО
Павла Лазаренка засудили до дев'яти років ув'язнення. Американський суд оголосив вердикт колишньому українському прем'єрові. Федеральний суд Сан-Франциско засудив його до дев'яти років ув'язнення й зобов'язав сплатити штраф розміром 10 мільйонів доларів. Екс-очільника українського Кабінету Міністрів визнали винним у корупції, здирництві, «відмиванні» грошей та шахрайстві.

Сім із половиною років Лазаренко у Сполучених Штатах уже відсидів. Адвокати домагатимуться, щоб ці роки зарахували, й підсудному лишалося відбути тільки півтора року ув'язнення. Вони також стверджують, що суд США не мав права виносити вирок громадянинові України, це суперечить чинному українському законодавству. Крім того, звинувачення, за словами юристів спиралось винятково на документи, надані Генпрокуратурою України, власного розслідування американці не проводили. Захисники готують апеляцію.
Нагадаємо, що на цьогорічних парламентських виборах блок екс-прем'єра пройшов до обласної ради Дніпропетровщини.
також у паперовій версії читайте:
  • БАТУРИН: «АРХЕОЛОГІЧНЕ ВІДКРИТТЯ РОКУ»
  • ЛУЦЕНКО ПРОГРАВ КУШНАРЬОВУ
  • НАЙДУЖЧА ЛЮДИНА СВІТУ ШУКАЄ ТАЛАНТИ
  • НА ЕЛЬБРУС — У ВІСІМДЕСЯТ РОКІВ
  • ЧЕРНІГІВ: ЛЮДИ ОТРУЇЛИСЯ НЕВІДОМИМ ГАЗОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».