Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТЕПЕР БЕЗ КУЧЕРЕВСЬКОГО...
Перед початком матчів п’ятого туру чемпіонату України з футболу у вищій лізі сумна звістка надійшла з Дніпропетровська — в автомобільній катастрофі загинув спортивний директор дніпропетровського «Дніпра» Євген Кучеревський. Він їхав за кермом власного автомобіля на гру дублюючого складу місцевого «Дніпра» з київським «Арсеналом». На одному з поворотів машина тренера зіштовхнулась з КАМАЗом, у якому знаходилися водій і пасажир. Після зіткнення Кучеревського було доставлено у лікарню, де він помер через півтори години після аварії.

Він по праву вважався патріархом тренерського цеху України — і за віком ( 6 серпня йому виповнилося 65 років), і особливо за свої заслуги. Євген Кучеревський — заслужений тренер Радянського Союзу та України, кавалер ордена України «За заслуги» ІІ ступеня. Під його керівництвом «Дніпро» 1988 року став чемпіоном СРСР, у 1989-го — володарем Кубка СРСР, у 1987 і 1989 р.— фінішував другим у чемпіонаті Радянського Союзу, а в 2004 році здобув бронзові нагороди чемпіонату України.
Усі матчі звітного туру розпочиналися з хвилини мовчання. Центральний поєдинок проходив у Донецьку, де місцевий «Шахтар» приймав маріупольський «Іллічівець». Друге «донецьке» дербі в нинішньому чемпіонаті могло знову закінчитися втратою очок для чемпіона України. У цій зустрічі команда Мірчі Луческу мала значну перевагу і навіть 55 хвилин грала в більшості, коли за удар ззаду по ногах Тимощука другу жовту картку отримав Цихмейструк і пішов відпочивати. Втім, у першій сорокап’ятихвилинці небезпечні удари Елано та Маріки відбивав Шуховцев. Міг забити й «Іллічівець», коли Кривошеєнко виходив сам на сам з Лаштувкою і пробив, однак не влучив у ворота.
Початок другого тайму вийшов неприємним для господарів, які святкували День щахтаря. Кривошеєнко увійшов до штрафного майданчика і віддав передачу на Єсіна, котрий ударом з шести метрів відкрив рахунок у цій грі. Щоправда гості раділи недовго. На 57-й хвилині помилка Шуховцева призвела до взяття воріт. Після несильного удару Бєліка голкіпер гостей не втримав м’яча і той перетнув лінію воріт — 1:1. Через хвилину Бєлік вибіг сам на сам з Шуховцевим, хоча захисники показували, що було положення поза грою і забив другий гол. Переможну крапку в цій зустрічі на
72-й хвилині поставив Олексій Гай, який проштовхнув м’яча у ворота «Іллічівця» після прострілу Тимощука. Гості після цього практично припинили чинити опір, а гірники могли зробити рахунок розгромним, однак удари Елано та Бєліка відбив Шуховцев, а Фернандіньйю, вийшовши наодинці з голкіпером, не влучив у ворота.
Київське «Динамо» змогло зберегти лідерство в національній першості. Під акомпанемент дощу, що розпочався за дві години до гри і продовжувався практично всі дев’яносто хвилин поєдинку, кияни з рахунком 2:0 здолали опір харківського «Металіста». У першому таймі важко було віддати перевагу одній чи іншій команді. Гості майже ні в чому не поступалися своїм іменитим суперникам. Так, півзахисник «Металіста» Олександр Рикун небезпечно пробивав зі штрафного, але м’яч пройшов вище від воріт. На 23-й хвилині Рикун знову пробивав, але цього разу «Динамо» знову пощастило — м’яч пролетів у кількох сантиметрах від штанги. А на 34-й хвилині одеський арбітр Швецов призначив сумнівний пенальті у ворота «Металіста». Гусєв боровся з Ганчаржиком на підступах до штрафного і впав. Суддя не вагався і вказав на одинадцятиметрову позначку. Ребров пробив у кут і Горяїнов не зміг відбити цей м’яч — 1:0.
Свою перевагу кияни збільшили на початку другого тайму. На 51-й хвилині Гусєв після передачі Ротаня невідпорно пробив повз Горяїнова — 2:0. Надалі господарі ще не раз могли засмутити своїх суперників. Міг забити Шацьких, який не використав вихід сам на сам, Ребров із кута воротарського майданичка бив низом, але Горяїнов перевів м’яч на кутовий. «Металіст» також намагався грати у відкритий футбол і навіть забив, але суддя зафіксував положення поза грою в Діденка. На 75-й хвилині Девіч випередив Юссуфа та Сабліча і пробивав повз Шовковського, але м’яч, влучивши у штангу, вилетів за межі поля. На другій доданій хвилині Папа Гуйє бив головою, однак Шовковський знову врятував «Динамо», вибивши м`яч на кутовий. Тож рахунок гри не змінився — 2:0 на користь «Динамо».
Результати всіх матчів п’ятого туру:
«Динамо» — «Металіст» — 2:0
Голи: Ребров 34 — з пенальті, Гусєв 51
«Дніпро» — «Арсенал» — 1:1
Голи: Назаренко 59 — Джакобія 57
«Шахтар» — «Ілічівець» — 3:1
Голи: Бєлік 57, 59, Гай 72 — Єсін 52
«Cтaль» — «Таврія» — 0:1
Гол: Вишневський 45
«Харків» — «Ворскла» — 3:2
Голи: Чеберячко 20, Березовчук 44, Цигирлаш 85 — з пенальті — Даллку 38, Лікіою 51.

Ще три зустрічі туру «Чорноморець» — «Зоря», «Карпати» — «Металург» (Донецьк) і «Металург» (Запоріжжя) — «Кривбас» було зіграно напередодні увечері. Звіт про ці зустрічі — у наступному номері «ДУ».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ТРІУМФ «СЕВІЛІЇ»
  • КЛУБНЕ ЖИТТЯ ПЕРЕД АНТРАКТОМ
  • НАПЕВНО, ПОЩАСТИЛО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».