Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БЛИЗЬКОСХІДНИЙ КОНФЛІКТ ЗАГОСТРЮЄТЬСЯ
Театр воєнних дій нині перенісся на південний схід Лівану в місто Баальбек. За час боїв у Лівані загинуло загалом 830 осіб, втрати Ізраїлю менші — 28 мирних жителів і 40 військовослужбовців. З останніх новин: бойовики твердять, що оточили вояків Ізраїлю в будівлі міської лікарні, ізраїльська сторона цих відомостей не підтверджує. Масштабну операцію поблизу Баальбека першим розгорнув Тель-Авів: по регіону завдано понад 10 авіаударів.

Дипломати спрямовують зусилля на відновлення миру в регіоні. Вони досягли згоди з багатьох питань, але не можуть спрогнозувати, коли ж закінчиться війна на Близькому Сході. Держсекретар Сполучених Штатів Кондоліза Райс налаштована оптимістично. На запитання, коли настане кінець воєнній операції, вона відповіла: «Цілком можливо, що вже цього тижня». Ізраїльське керівництво, з яким Райс веде переговори про припинення вогню, відводить на залагодження конфлікту трохи більше часу. На те ж запитання віце-прем'єр Ізраїлю Шимон Перес відповідає: «Тієї ж миті, щойно міжнародні сили контролюватимуть південну частину Лівану, заручників звільнять, а «Хезболла» вже не буде військом». Міністри закордонних справ ЄС інакше бачать ситуацію та шляхи виходу з неї. У заяві, оприлюдненій після зустрічі в Брюсселі, міститься заклик негайно «припинити воєнні дії на Близькому Сході».
У світі тривають демонстрації проти війни. Днями сотні греків протестували біля американського та ізраїльського посольств в Афінах. У Кувейті на демонстрацію вийшли діти. Вони висловили свою підтримку Лівану та угрупованню «Хезболла».
Тим часом виникла загроза, що конфлікт на Близькому Сході може перерости в повномасштабну війну. Днями сирійські сили ППО відкрили вогонь по ізраїльських літаках-розвідниках, які вторглися в повітряний простір країни поблизу кордону з ліванською долиною Бекаа, а президент Башар Аль-Асад у промові з нагоди 61-ої річниці створення національних збройних сил закликав «солдатів та офіцерів докласти зусиль до підвищення бойової готовності з огляду на сучасні виклики та загрози» в регіоні.
Водночас ізраїльські винищувачі завдали ракетно-бомбового удару по базі Народного фронту визволення Палестини — головному командуванню в ліванській долині Янта на кордоні із Сирією.
також у паперовій версії читайте:
  • ІВ СЕН-ЛОРАНУ ВИПОВНИЛОСЯ 70 РОКІВ
  • ЯК ПОЧУВАЄТЬСЯ КАСТРО?
  • У НЬЮ-ЙОРКУ ОГОЛОШЕНО НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН
  • ГЛУХИЙ КУТ СВІТОВОЇ ТОРГІВЛІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».