Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАШ НОВИЙ КОСМІЧНИЙ КРОК
Кабінет Міністрів схвалив концептуальний проект і дав доручення щодо розгортання програми запуску до 2015 року 10 супутників зв'язку українського виробництва. Про це повідомив журналістам міністр транспорту й зв'язку Віктор Бондар, що виступав на засіданні Кабміну доповідачем. «Розглянуто питання про створення власної національної супутникової системи зв'язку. Усі погодилися з думкою, що Україна має стати стратегічним оператором космічного зв'язку, щоб налагодити систему виведення супутників на орбіту і бути одним з могутніх гравців на ринку»,— заявив він.

За словами Віктора Бондаря, дано доручення Мінтрансзв'язку розробити детальне ТЕО щодо запуску 10 супутників українського виробництва на орбіту для надання послуг зв'язку в Україні і країнах Європи, Азії, Африки. Міністерство отримало також доручення спільно з Держтелерадіо опрацювати докладний план запуску цих супутників і фінансування заходів з Держбюджету. Відповідні відомства (Міноборони, МВС, СБУ, ДПАУ, Держкомзем тощо) мають підготувати стисло- і середньострокові плани використання супутників для власних потреб.
Перших два супутники планують вивести на орбіту до кінця 2008 року. Згідно з концепцією, їхній запуск буде економічно нерентабельним, але згодом проект стане прибутковим. 2015 року планується налагодити мережу з 10 супутників, за допомогою яких надаватимуться послуги супутникового зв'язку для ТВ-компаній, радіокомпаній, інтернет-провайдерів, GPS та іншого супроводу діяльності комерційних компаній різних країн.
Виробниками техніки будуть українські підприємства з Харкова і Дніпропетровська. Планується й повний супровід супутників НКАУ. «Україна може сама створити супутники і вести їх на орбіті зі своїх космічних центрів управління»,— запевнив міністр.

«МАСАНДРУ» ХОЧУТЬ «ПРИХВАТИЗУВАТИ»?
Уряд створив спеціальну комісію, яка має з'ясувати ситуацію в Державному об'єднанні «Масандра» в Автономній Республіці Крим. Про це повідомив журналістам міністр аграрної політики Олександр Баранівський. За його словами, керівник «Масандри» одноосібно вилучає підприємство з державного підпорядкування.

«Пан Бойко вивів у Ялті унікальний завод з державного реєстру, оформивши його як звичайний цех. Ми його повернули. І тепер нас найбільше критикують сам пан Бойко, а також голова Верховної Ради Криму»,— заявив урядовець. За інформацією міністра, поряд з державним підприємством «Масандра» створено закрите акціонерне товариство «Масандра», яке очолив син директора державного підприємства. «Тепер уся реалізація вина «Масандри» здійснюється через це ЗАТ, і є інформація, що всі торгові марки вже належать цьому закритому акціонерному товариству»,— повідомив він.
також у паперовій версії читайте:
  • НАФТОПРОДУКТИ ПОДЕШЕВШАЮТЬ У ЖОВТНІ
  • УКРАЇНЦІ ПОСТРАЖДАЛИ НА ЕЛЬБРУСІ
  • ЗАРОБІТЧАНСТВО В ЗАКОНІ
  • ХТО ВІДБЕРЕ КЕРМО В ПОТЕНЦІЙНИХ УБИВЦЬ?
  • УЖГОРОДСЬКИЙ ЗАМОК У БІДІ
  • У ТРІЙНЯТ Є СВОЯ ГОСПОДА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».