Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ВМСУ
Починаючи з цього року Військово-морські сили України своє професійне свято відзначатимуть в першу неділю липня.
Торік день ВМСУ святкували 1 серпня в Севастополі — головній базі українського військового флоту. Змінити дату запропонував глава держави Віктор Ющенко, який волів відшукати більш значущу в історії вітчизняного флоту подію, ніж дата проведення перших навчань українських ВМС «Море-96».

Найвагомішою в історії України подією було визнано морський похід і перемогу київського князя Олега під Константинополем у липні 907 року. На липень припадають й інші дати, які вітчизняні історики відносять до становлення українського флоту. Святкувати доцільно влітку, коли до Севастополя на відпочинок приїжджає безліч гостей, котрі також братимуть участь у святкових заходах, присвячених ушануванню захисників морських рубежів України й популяризації національної армії й флоту.
Цьогоріч українські військові моряки уперше влаштували військово-морський парад окремо від російських колег. Нині в складі українських ВМС — близько 30 бойових кораблів і катерів.
На святкування очікували Президента, однак він не приїхав. На відміну від минулих років не було урочистого проходження кораблів.
Для севастопольців і гостей міста було організовано вільний доступ на кораблі. Оглядові екскурсії для охочих проводили моряки. Свято тривало до вечора і закінчилося святковим салютом.

ТРИДЦЯТЬ НАЙБАГАТШИХ УКРАЇНЦІВ
Журнал «Кореспондент» уперше в Україні оприлюднив рейтинг 30 найбагатших українців, а також оцінку їхнього статку.

Перше місце посів Ринат Ахметов зі статком у 11,7 млрд доларів. Його «скарбничка» втричі перевищує активи Віктора Пінчука, у якого — друге місце із 3,7 млрд. За ними йде дніпропетровець Ігор Коломойський ($2,8 млрд). Наступний у рейтингу — його партнер Геннадій Боголюбов. Замикає першу п'ятірку 32-літній фінансист і промисловець Костянтин Жеваго.
Аби потрапити в рейтинг 30 українських багатіїв цього року, потрібно було володіти активами вартістю як мінімум $177 млн.
За версією «Кореспондента», майновий стан українців дедалі збільшується. Географічно концентрація грошових ресурсів виявилася найбільшою на Сході України. Тут ведуть свій бізнес 17 із 30 фігурантів списку. Дев'ять з них «трудяться» переважно в Донбасі. Представники Західної України, хоча і фігурували серед потенційних кандидатів, скласти серйозної конкуренції столичним підприємцям і промисловцям зі Сходу не змогли.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗНОВУ ПЕРЕЙДЕМО НА ДРОВА?
  • СТИХІЯ НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ «РОЗГУЛЯЛАСЬ»
  • ДОПОМОГА ХВОРИМ
  • ДИВО НА ЛЬВІВЩИНІ
  • ОБЕРЕЖНІСТЬ НА ВОДІ НЕ ЗАВАДИТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».