Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК ОБІЦЯЄ СПРАВЖНІЙ МАЙДАН
Не погоджуючись із підвищенням цін на електроенергію та природний газ, президія Федерації профспілок України ухвалила рішення про проведення 24 травня в Києві Всеукраїнської масової акції протесту членів профспілок у формі мирної демонстрації. Участь у заході мають намір взяти близько 50 тисяч осіб — представники 44 профспілок і 26 регіональних об'єднань.

Як зазначив на брифінгу голова ФПУ Олександр Юркін, рішення про проведення акції протесту було ухвалено тому, що, на думку профспілок, підвищення тарифів суперечить чинній Генеральній угоді між Кабінетом Міністрів, Всеукраїнським об'єднанням роботодавців і підприємців та українськими профспілками й профоб'єднаннями. В угоді йдеться про обов'язкове погодження з профспілковою стороною рішень про зміну чинних цін і тарифів. За словами Юркіна, профспілки пропонуватимуть українському уряду «негайно розпочати переговори із врегулювання конфліктної ситуації та сісти з профспілками за стіл переговорів». «Тарифи на газ та світло мають бути прозорими і реальними»,— наголосив він, додавши, що коли уряд «зможе дати економічне обґрунтування підвищенню цін», профспілки відмовляться від своїх вимог.
За словами голови ФПУ, профспілки неодноразово зверталися до уряду зі своїми пропозиціями, зокрема, пропонували вихід із цієї ситуації, який полягає у принципі диференціації тарифів. «У всіх цивілізованих країнах є соціальний тариф на споживання кількості електроенергії, достатньої для задоволення елементарних побутових потреб»,— сказав він, додавши, що якщо людина хоче споживати більше енергії, то має і платити більше.
Відповідаючи на запитання журналістів: «Якщо запланована акція не принесе результату, що в такому разі робитиме ФПУ?», Олександр Юркін зауважив, що Федерація профспілок підготує серйозніші заходи, в яких візьмуть участь сотні тисяч українських громадян. Він зазначив також, що профспілки готові об'єднатися з іншими громадськими організаціями і мають намір звертатися в міжнародні й європейські організації із захисту прав людини.

У КРИМУ РОЗКРАДАЛИ МОЛОДІЖНІ КРЕДИТИ
До семи років ув'язнення з конфіскацією особистого майна засуджено директора регіонального відділення Фонду сприяння молодіжному будівництву. Злочинну схему розкрадання великих грошових сум посадовцем викрили співробітники Головного управління Служби безпеки України в Криму.

Основним завданням Фонду є реалізація державної Програми надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям і самотнім громадянам на будівництво або реконструкцію житла. Фонд виділяє отримувачам кредиту кошти, котрі вони мають компенсувати державі протягом тридцяти років. Як з'ясували оперативники, директор кримського відділення Фонду розробив механізм розкрадання цих коштів, залучивши до скоєння злочину керівника феодосійського будівельного підприємства СП МЖК «888». Саме на цю структуру зловмисник скеровував гроші позичальників, згодом переводячи їх у готівку.
Упродовж трьох років на рахунок МЖК «888» у обхід замовників будівництва було незаконно переведено кошти, що належали 55 позичальникам, державі було нанесено збитків на суму понад 350 тисяч гривень.
Хоча злочинці намагалися знищити документи і навіть влаштували пожежу в офісі, під час якої згоріли ділові папери, оперативники довели п'ятнадцять фактів викрадення грошей.
Вирішується питання про надання житла особам, що стали жертвами цих шахрайств. Після втручання спецслужби роботу кримського Фонду сприяння молодіжному будівництву було реорганізовано і наразі можливість отримання кредитних коштів визначається тільки спеціальною комп'ютерною програмою, про що потенційні позичальники можуть дізнатися з відповідного сайту в мережі «Інтернет».
також у паперовій версії читайте:
  • МИ — У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ РЕЄСТРІ БІЗНЕСУ
  • УСЯ ЄВРОПА — НА ОДНІЙ ВУЛИЦІ
  • СТОЛИЧНИЙ РИНОК ЗЕМЛІ ПОТРЕБУЄ КОНКУРЕНЦІЇ
  • І ЗНОВУ — МІЖНАРОДНЕ БРАКОНЬЄРСТВО НА АЗОВІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».